SVE SE ČINI DA SE MLADI VRATE NA SELO Za kuću i okućnicu država pomaže sa deset hiljada evra pomoći pri kupovini

J. K.

10:10

Aktuelno 0

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Srbiji, za koji je ove godine izdvojeno 500 miliona dinara.

SVE SE ČINI DA SE MLADI VRATE NA SELO Za kuću i okućnicu država pomaže sa deset hiljada evra pomoći pri kupovini
Foto: Rina

 

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, pa se zainteresovani mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici do 45 godina života sa teritorije grada Užica mogu obratiti na portirnicu Gradske kuće i preuzeti sve neophodne obrasce.

Maksimalan iznos sredstava predviđen za kupovinu kuće sa okućnicom iznosiće 1,2 miliona dinara, a za razliku od prethodne godine zahtevi će se rešavati sukcesivno. Novina je i to što će sredstva biti uplaćena lokalnoj samoupravi, koja će u prisustvu onoga kome su sredstva dodeljena, direktno vršiti transfer prodavcu kuće.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema pravilniku seoska kuća može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta u Srbiji, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Prethodne godine je za ovaj program iz budžeta izdvojeno 686,5 miliona dinara i kupljena je 651 kuća sa okućnicom u 100 lokalnih samouprava, a prosek godina dobitnika kuća bio je 30 godina. Na teritoriji grada Užica kupnjene su dve seoske kuće, a ove godine sudeći po interesovanju biće ih znatno više.

reka lim

Bagerima, kamionima i čamcima se čisti smeće iz Lima: Ogromne količine otpada opet stigle u Srbiju iz Crne Gore, ekološka bomba samo što ne eksplodira

Aktuelno

11:00

16 april, 2024

Na reci Lim kod Nove Varoši, u prethodnom periodu veliki vodostaj reke doneo je ogromne količine smeća, koje je postavljena lančanica zaustavila u mestu Bistrica. Članovi Udruženja građana "Jastreb", tokom jučerašnjeg čitavog dana, sa teškom mehanizacijom uspeli su da uklone preko 50 kubika nagomilanog smeća.

rode

Iz vrele Afrike pravo u srce Srbije: Rode mogle da biraju bilo koje mesto na svetu ali su došle u Čačak, sve više parova dugonogih ptica letuje kraj Morave (FOTO)

Aktuelno

14:00

15 april, 2024

Kao i u godinama za nama, nekoliko parova roda odlučilo je da nakon dugog i napornog puta sa dna afričkog kontinenta, svoje leto provedu u dolini Morave. Tako se, pored nadaleko poznatih Mije i Antonija još nekoliko parova ovih dugonogih ptica vratilo svojim visoko postavljenim kućama u gradu Čačku.

Komentari(0)

Loading