NA OBRONCIMA MURETNICE SKRIVA SE NEVEROVATNO SELO Drvene kućice i fontane sa kojih teče izvorska voda, fantastična ideja ovog čoveka će vas oduševiti(FOTO)

16:00

Turizam 0

Na selu su ruke uvek pune posla i to onog najtežeg.

NA OBRONCIMA MURETNICE SKRIVA SE NEVEROVATNO SELO Drvene kućice i fontane sa kojih teče izvorska voda, fantastična ideja ovog čoveka će vas oduševiti(FOTO)
Foto: Rina

 

Ali, da ima vremena i za one fine ukrasne radove najbolje pokazuje Ljubodrag Ćirović iz Negbine kod Nove Varoši koji je od svog dvorišta napravio pravo mesto iz bajke. Ručno je napravio drvene kućice koje podsećaju na dvorac, fontane sa kojih teče izvorska voda i sve to skockao tako da kad zakoračite zaljubite se na prvi pogled u tu nestavrnu lepotu.

Posle venčanja supruga je želela da na ovom placu zasadimo neko cveće i tako smo krenuli od toga. Kada su došla deca pravio sam klackalice i ljuljaške. Kasnije mi se javila ideja da pravim i kućice, pa fontane i to se samo nadovezivalo jedno za drugim. Sve se radi ručno i odokativno. Možda bi sa mašinama bilo preciznije, ali ovako je autentično i ono što je najvažnije urađeno sa puno ljubavi", kaže Ljubodrag.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Da bi izgradio jednu kućicu potrebno mu je oko pet dana, ali ne žali ni truda ni vremena jer zna da će na taj način obradovati svoju decu. Zbog toga je sve i počelo, a kasnije preraslo u kreativan hobi. Zvog svoje lepote i autentičnosti mnogi su želeli da kupe baš njegovih ruku delo.

"Insparaciju su mi davale bajke i izgled kućica u njima. To se svima dopalo, pa sam nastavio. Imam još dosta ideja koje planiram da realizujem. Ono što daje pravi doživljaj ovom selu iz bajke jeste ambjent koji ga okružuje. Osim moje dece koja su ovde odrasla srećan sam što i unuk sada dođe kod dede i uživa u svemu tome", rekao je Ljubodrag.

Željana, Ljubodragova kćerka, kaže da im je na ovaj način tata učinio detinjstvo nezaboravnim.
„Svi iz sela su dolazili kod nas, imali smo i bazen, ljuljaške i klackalice, čak smo se i noću do kasno skupljali ovde. Uvek nam je bilo lepo i zabavno”, rekla je ona.

A kada dođe zima i sneg prekrije ovu idiličnu bajku, Ljubodrag ni tada ne staje. Pravljenje kućica zamenjuje platnom i bojama i oslikava prava mala remek dela.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

ovčar banja

Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite vode u Ovčar Banji, smeštena na sat i po od Beograda u prelepom delu Srbije

Turizam

11:00

19 april, 2024

Ovčar Banja pored aktivnog odmora, uživanja u prirodi i zelenom pogledu, turistima pruža i lek u sastavu njenih termalnih voda koje prolaze kroz vulkanske stene, nepromenljivog sastava sa stalnim temperaturama. Dugo je čuvena voda Ovčar Banje lečila reumatske tegobe brojnim turistima, nakon decenije, ponovo je vratila svoju svrhu u vidu zdravlja.

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Komentari(0)

Loading