NA OBRONCIMA MURETNICE SKRIVA SE NEVEROVATNO SELO Drvene kućice i fontane sa kojih teče izvorska voda, fantastična ideja ovog čoveka će vas oduševiti(FOTO)

16:00

Turizam 0

Na selu su ruke uvek pune posla i to onog najtežeg.

NA OBRONCIMA MURETNICE SKRIVA SE NEVEROVATNO SELO Drvene kućice i fontane sa kojih teče izvorska voda, fantastična ideja ovog čoveka će vas oduševiti(FOTO)
Foto: Rina

 

Ali, da ima vremena i za one fine ukrasne radove najbolje pokazuje Ljubodrag Ćirović iz Negbine kod Nove Varoši koji je od svog dvorišta napravio pravo mesto iz bajke. Ručno je napravio drvene kućice koje podsećaju na dvorac, fontane sa kojih teče izvorska voda i sve to skockao tako da kad zakoračite zaljubite se na prvi pogled u tu nestavrnu lepotu.

Posle venčanja supruga je želela da na ovom placu zasadimo neko cveće i tako smo krenuli od toga. Kada su došla deca pravio sam klackalice i ljuljaške. Kasnije mi se javila ideja da pravim i kućice, pa fontane i to se samo nadovezivalo jedno za drugim. Sve se radi ručno i odokativno. Možda bi sa mašinama bilo preciznije, ali ovako je autentično i ono što je najvažnije urađeno sa puno ljubavi", kaže Ljubodrag.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Da bi izgradio jednu kućicu potrebno mu je oko pet dana, ali ne žali ni truda ni vremena jer zna da će na taj način obradovati svoju decu. Zbog toga je sve i počelo, a kasnije preraslo u kreativan hobi. Zvog svoje lepote i autentičnosti mnogi su želeli da kupe baš njegovih ruku delo.

"Insparaciju su mi davale bajke i izgled kućica u njima. To se svima dopalo, pa sam nastavio. Imam još dosta ideja koje planiram da realizujem. Ono što daje pravi doživljaj ovom selu iz bajke jeste ambjent koji ga okružuje. Osim moje dece koja su ovde odrasla srećan sam što i unuk sada dođe kod dede i uživa u svemu tome", rekao je Ljubodrag.

Željana, Ljubodragova kćerka, kaže da im je na ovaj način tata učinio detinjstvo nezaboravnim.
„Svi iz sela su dolazili kod nas, imali smo i bazen, ljuljaške i klackalice, čak smo se i noću do kasno skupljali ovde. Uvek nam je bilo lepo i zabavno”, rekla je ona.

A kada dođe zima i sneg prekrije ovu idiličnu bajku, Ljubodrag ni tada ne staje. Pravljenje kućica zamenjuje platnom i bojama i oslikava prava mala remek dela.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading