KILOMETARSKE KOLONE NA HORGOŠU Čeka se i po nekoliko sati

M. M.

12:48

Aktuelno 0

Na graničnom prelazu Horgoš 1 i danas su velike gužve, a putnici za izlazak iz naše zemlje u proseku čekaju i više od sedam sati.

KILOMETARSKE KOLONE NA HORGOŠU Čeka se i po nekoliko sati
Printscreen

 

Kolone vozila u obe trake, kao i zaustavnoj, duge su čak oko sedam kilometara od granice ka autoputu.

Nakon novogodišnjih i božicnih praznika, na graničnim prelazima sa Mađarskom mogu se videti već uobičajene gužve, budući da se veliki broj putnika uputio nazad ka zemljama EU gde žive i rade.

"Dolazim iz Mitrovice, čekam ovde već 10 sati da pređem granicu i vratim se u Nemačku. Haos je. Neverovatno", rekao je Tanjugu jedan od putnika.

Vozač drugog automobila kaže: "Putujem iz Rume nakon praznika za Švajcarsku i ovde sam već šest, sedam sati, možda i više".

"Najbolje bi bilo da ne komentarišem. Ovo nije normalno, čekamo osam sati", rezignirano je rekao još jedan putnik iz dugačke kolone vozila.

Ovakva situacija je na svim graničnim prelazima sa našim severnim susedima, dok većih zadržavanja iz pravca Mađarske ka Srbiji, na GP Horgoš 1, nema.

Prema procenama, višesatna čekanja smanjiće se u toku sutrašnjeg dana.

 

rode

Iz vrele Afrike pravo u srce Srbije: Rode mogle da biraju bilo koje mesto na svetu ali su došle u Čačak, sve više parova dugonogih ptica letuje kraj Morave (FOTO)

Aktuelno

14:00

15 april, 2024

Kao i u godinama za nama, nekoliko parova roda odlučilo je da nakon dugog i napornog puta sa dna afričkog kontinenta, svoje leto provedu u dolini Morave. Tako se, pored nadaleko poznatih Mije i Antonija još nekoliko parova ovih dugonogih ptica vratilo svojim visoko postavljenim kućama u gradu Čačku.

Komentari(0)

Loading