Na pijaci sveže, a čim ih donesete kući počnu da trule: Evo kako se čuvaju jagode, ovu grešku svi prave
Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo.

Sveže ubrane jagode najboljeg su ukusa, pa se preporučuje da ih jedete čim vam budu pri ruci. Međutim, ako se neko odluči za veće kupovine, ključno je pravilno čuvanje voća u frižideru. Kako objašnjavaju stručnjaci, ovo može da produži njihovu svežinu za dva do tri dana, pod uslovom da se poštuje nekoliko pravila.
Prvi korak je da izbegavate ispiranje jagoda pre nego što ih stavite u frižider. Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo. Još jedno pravilo je da izbegavate da ih čvrsto zatvarate u plastične posude ili kese. Nedostatak pristupa vazduhu negativno utiče na njih.
Dobra je ideja da voće sipate u korpu ili cediljku koja će im omogućiti da "dišu" ili da ih raširite po ravnom tanjiru obloženom papirnim ubrusom. Možete da pokrijete vrh još jednim slojem papirnog ubrusa, ali je važno da ne slažete jagode jednu na drugu. To može da ih ošteti.
Možda vas zanima:

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Možda vas zanima:

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Možda vas zanima:

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Takođe je važno da napravite izbor pre skladištenja voća u frižider. Odmah upotrebite trule ili oštećene plodove, na primer za kompot ili deserte. Najbolje je da ostavite dobre jagode i to sa drškama. To je trik kojim se služe poznati kulinarski stručnjaci. Pomaže jagodama da duže ostanu sveže.
Takođe je važno da zapamtite da jagode čuvane u frižideru gube deo svog ukusa i arome. Vađenje nekoliko minuta pre serviranja omogućava im da povrate svoj puni ukus, što ih čini još primamljivijom letnjom poslasticom. Međutim, čak i kada se čuvaju u idealnim uslovima, jagode ne bi trebalo da ostanu u frižideru duže od dva do tri dana. Što ih pre pojedete, veća je šansa da dobijete njihovu prirodnu slatkoću i svežinu.

Svi koji su u nevolji izgovaraju OVE REČI: Stari srpski običaj na Svetog Kalinika koji se održao do danas
Srpska pravoslavna crkva 11. avgusta po gregorijanskom kalendaru, odnosno 29. jula po julijanskom, slavi Svetog Kalinika Kilikijskog

Sutra su sveti apostoli Prohor, Nikanor, Timon i Parmen: Trebalo bi izgovoriti ove reči za oprost grehova
Srpska pravoslavna crkva sutra slavi svete apostole Prohora, Nikanora, Timona i Parmena.

BILJKA ZVANA SRCE: Ovako se gaji omiljena saksijska lepotica!
Dovoljno će biti da joj obezbedite tri osnovna uslova i uzvratiće vam raskošnim sjajnim listovima i brojnim srcolikim cvetovima

Svaka srpska kuća treba da ima ovu biljku: Privlači mir i blagostanje
Hoja, poznata kao Isusova suza, simbol je ljubavi i mira. Oplemenjuje dom, lako se neguje i unosi toplinu, blagostanje i duhovnu harmoniju

Sutra je Trnova Petka – šta se radi a šta se ne sme na "ženski praznik"
Srpska pravoslavna crkva sutra proslavlja Svetu velikomučenicu Paraskevu Rimljanku, poznatiju kao Trnova Petka. Svetica je veoma poštovana u našem narodu.
Komentari(0)