Na pijaci sveže, a čim ih donesete kući počnu da trule: Evo kako se čuvaju jagode, ovu grešku svi prave
Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo.

Sveže ubrane jagode najboljeg su ukusa, pa se preporučuje da ih jedete čim vam budu pri ruci. Međutim, ako se neko odluči za veće kupovine, ključno je pravilno čuvanje voća u frižideru. Kako objašnjavaju stručnjaci, ovo može da produži njihovu svežinu za dva do tri dana, pod uslovom da se poštuje nekoliko pravila.
Prvi korak je da izbegavate ispiranje jagoda pre nego što ih stavite u frižider. Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo. Još jedno pravilo je da izbegavate da ih čvrsto zatvarate u plastične posude ili kese. Nedostatak pristupa vazduhu negativno utiče na njih.
Dobra je ideja da voće sipate u korpu ili cediljku koja će im omogućiti da "dišu" ili da ih raširite po ravnom tanjiru obloženom papirnim ubrusom. Možete da pokrijete vrh još jednim slojem papirnog ubrusa, ali je važno da ne slažete jagode jednu na drugu. To može da ih ošteti.
Možda vas zanima:

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Možda vas zanima:

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Možda vas zanima:

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Takođe je važno da napravite izbor pre skladištenja voća u frižider. Odmah upotrebite trule ili oštećene plodove, na primer za kompot ili deserte. Najbolje je da ostavite dobre jagode i to sa drškama. To je trik kojim se služe poznati kulinarski stručnjaci. Pomaže jagodama da duže ostanu sveže.
Takođe je važno da zapamtite da jagode čuvane u frižideru gube deo svog ukusa i arome. Vađenje nekoliko minuta pre serviranja omogućava im da povrate svoj puni ukus, što ih čini još primamljivijom letnjom poslasticom. Međutim, čak i kada se čuvaju u idealnim uslovima, jagode ne bi trebalo da ostanu u frižideru duže od dva do tri dana. Što ih pre pojedete, veća je šansa da dobijete njihovu prirodnu slatkoću i svežinu.

Danas slavimo 2 velika sveca: Veruje se da treba izgovoriti ovu besedu kako bi imali sreće u životu
Srpska pravoslavna crkva danas slavi i obeležava Prepodobnog Visariona i Prepodobnog Ilariona Novog.

Bebi-bum u Kragujevcu: Za jedan dan rođeno 10 beba, grad na Lepenici bogatiji za sedam dečaka i tri devojčice
Divne vesti stižu iz kragujevačkog porodilišta, u kom je tokom prethodna 24 sata rođeno ukupno deset beba.

Spas za vrele dane: Počinje sa radom bazen u Ljigu, ulaznica 500 dinara za odrasle a suncobran i ležaljke ove godine su - besplatni
Sitno se odbrojava do zvaničnog početka leta, a za najtoplije godišnje doba sve je spremno i u Ljigu jer od četvrtka 19. juna 2025. godine počinje sa radom bazen u ovoj opštini.

Ne diraj me - ne diram te: Ovo je najvažnije pravilo kojim se rukovode opasni gmizavci, zabeležena najezda zmija u Čačku
Visoke temperature i sve češći izleti građana u prirodu doveli su do učestalijih susreta sa zmijama širom Srbije, što kod mnogih izaziva strah. Ipak, kako ističu stručnjaci, panika je nepotrebna jer zmije ne napadaju prve, a pravilnim ponašanjem moguće je izbeći svaki incident.

Našli smo ubedljivo najlepšu maturantkinju u Srbiji, o ovoj mladoj dami bruji cela zemlja: Izdominirala u stilu boginje, tako nešto nije viđeno do sada kod nas
Društvene mreže bruje i prelepoj Aleksandri - nefromalnu su je proglasili da jednu od najlepših maturantkinji ne samo za ovu školsku godinu, već i u protekloj deceniji!
Komentari(0)