Na pijaci sveže, a čim ih donesete kući počnu da trule: Evo kako se čuvaju jagode, ovu grešku svi prave
Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo.
Sveže ubrane jagode najboljeg su ukusa, pa se preporučuje da ih jedete čim vam budu pri ruci. Međutim, ako se neko odluči za veće kupovine, ključno je pravilno čuvanje voća u frižideru. Kako objašnjavaju stručnjaci, ovo može da produži njihovu svežinu za dva do tri dana, pod uslovom da se poštuje nekoliko pravila.
Prvi korak je da izbegavate ispiranje jagoda pre nego što ih stavite u frižider. Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo. Još jedno pravilo je da izbegavate da ih čvrsto zatvarate u plastične posude ili kese. Nedostatak pristupa vazduhu negativno utiče na njih.
Dobra je ideja da voće sipate u korpu ili cediljku koja će im omogućiti da "dišu" ili da ih raširite po ravnom tanjiru obloženom papirnim ubrusom. Možete da pokrijete vrh još jednim slojem papirnog ubrusa, ali je važno da ne slažete jagode jednu na drugu. To može da ih ošteti.
Možda vas zanima:
Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.
NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Možda vas zanima:
Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.
NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Možda vas zanima:
Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.
NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Takođe je važno da napravite izbor pre skladištenja voća u frižider. Odmah upotrebite trule ili oštećene plodove, na primer za kompot ili deserte. Najbolje je da ostavite dobre jagode i to sa drškama. To je trik kojim se služe poznati kulinarski stručnjaci. Pomaže jagodama da duže ostanu sveže.
Takođe je važno da zapamtite da jagode čuvane u frižideru gube deo svog ukusa i arome. Vađenje nekoliko minuta pre serviranja omogućava im da povrate svoj puni ukus, što ih čini još primamljivijom letnjom poslasticom. Međutim, čak i kada se čuvaju u idealnim uslovima, jagode ne bi trebalo da ostanu u frižideru duže od dva do tri dana. Što ih pre pojedete, veća je šansa da dobijete njihovu prirodnu slatkoću i svežinu.
Danas slavimo Svete prepodobomučenike Galaktiona i Epistima: Praznik ljubavi, ovu molitvu izgovorite pred spavanje
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svete prepodomučenike Galaktiona i Epistima.
Nema šale sa vrednim Dragačevkama: Sve više žena sa sela su nosioci gazdinstva - koriste subvencije koje im pomažu da razviju proizvodnju
Pravi vetar u leđa i podrška ženama na seoskom području su subvencije koje raspisuju lokalna samopurava, resorna ministarstva ali i međunarodne organizacije. Opština Lučani je za ovu godinu opredelila 60 miliona dinara pomoći poljoprivredi, a sve je više upravo vrednih Dragačevki koje se odlučuju da se prijave kako bi ostvarile ovaj vid pomoći i unapredile svoju proizvodnju.
Od njegovih moštiju beže sve bolesti: Danas se slave Prepodobni Joanikije Veliki i Sveti sveštenomučenici Nikandar i Ermet
Danas, 17. novembra po gregorijanskom (4. novembra po julijanskom) kalendaru, Srpska pravoslavna crkva proslavlja Prepodobnog Joanikija Velikog, jednog od najvećih podvižnika 9. veka, kao i svete sveštenomučenike Nikandara i Ermita, ranohrišćanske svedoke vere iz 1. veka.
SUTRA SLAVIMO PREPODOBNOG JOANIKIJA VELIKOG KOJI SE SMATRA ČUDOTVORCEM: Obavezno izgovorite ovu molitvu za SREĆU
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 17. novembra obeležavaju praznik posvećen Prepodobnom Joanikiju Velikom.
Ne zaliva se često, drži se na svetlosti, a može porasti i do 90 cm u visinu: Sve što treba da znate najzahtevnijem cvetu
Božićna zvezda (Euphorbia pulcherrima) – poreklo, nega, zanimljivosti, visina do 90 cm, saveti za zalivanje i cvetanje, simbolika i popularne sorte
Komentari(0)