DEONICA KOJU MEŠTANI NAZIVAJU AUTOPUTEM Zlatar postaje omiljeno mesto za investitore, placevi i kuće nikad skuplji

Jelena Vamović

09:40

Aktuelno 0

Nakon što je završena deonica puta od raskrsnice na Branoševcu do centra Zlatara, Novovarošani su ga nazali svojim auto-putem, jer upravo je to žila kucavica njihovog kraja koja spaja opštinu sa Sjenicom, ali i omogućava turistima da lakše i brže stignu u srca planine koja iz godine u godine postaje sve posećenija i upravo je turizam okosnica razvoja ovog kraja.

DEONICA KOJU MEŠTANI NAZIVAJU AUTOPUTEM Zlatar postaje omiljeno mesto za investitore, placevi i kuće nikad skuplji
rina.rs

 

Završenu deonicu obišao je i ministar saobrćaja, građevinarstva i infastrukture Tomislav Momirović.

rina.rs

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Put je dužine oko kilometar i iako nije mnogo dugačak od izuzetnog je značaja pre svega za meštane Nove Varoši. U ovu deonicu uloženo je 100 miliona dinara, kako bi put bio izuzetnog kavliteta i po svim propisanim standardima. Širine je od šest do osam metara, a izgrađene su i pešačke staze kao i postavljena zaštitna ograda. On znači prozor u svet, ali i izvor života. Značiće nova radna mesta, nove invseticije i dodatni razvoj turizma na planini Zlatar i ono što je najvažnije veće plate za meštane, što je naš krajnji cilj“, izjavio je Momirović.

Prema njegovim najavama, ovde nije kraj investicijama u ovu opštinu Zlatiborskog okruga, a za nekoliko meseci očekuju se nova kapitalna ulaganja u putnu infratsrukturu.

rina.rs

 

„Na proleće počinje izgradnja kružnog toka, koji je preko potreban žiteljima, ali i svima koji prolaze kroz ovaj kraj. Plan je da ti radovi budu završeni u rekordnom roku, do kraja leta sledeće godine“, istakao je Momirović.

Koliko je završetak ove deonice značajan i da ga sa razlogom zovu svojim autoputem dokazuje i podatak da je potražnja za placevima na Zlataru višetruko uvećana. Brojni investitori već su izrazili svoje interesovanje za ulaganje na planinu Zlatar, tako da u odnosu na period od pre deset godina slobodnih placeva skoro i da nema.

rina.rs

 

„Velika je potražnja, a cene su višestruko skočile. Nekada je ar zemljišta na Zlataru koštao oko 1.000 evra, a sada se ne može naći ispod 5.000 evra i kreće se do 10.000. Kuće su se nekad prodavale za 20.000 evra, a sada je njihova cena oko 35.000 evra Naša planina i prirodne lepote kojima obiluje ovaj kraj visoko su pozicionirane na turističkoj mapi Srbije, što potvrđuje i sve veći registrovan broj noćenja u privatnom i hotelskom smeštaju. Dobra putna infrastruktira je jedan od osnovnih preduslova za razvoj turizma na Zlataru“, rekao je Radosav Vasiljević.

rina.rs

 

 

(Izvor: RINA.rs)

Komentari(0)

Loading