Trik za najukusniju prženu ribu
Pržena riba je prava poslastica jer nudi savršenu kombinaciju meke unutrašnjosti i hrskave kore. Iako je takva riba veoma ukusna, često se susrećemo sa jednim problemom: paniranje sa brašnom ima tendenciju da upije previše ulja, čineći ribu masnom i teškom.
I upravo to mnoge odvraća od toga da češće spremaju prženu ribu.
Zašto pripremati ribu bez brašna?
Možda vas zanima:
Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.
"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Možda vas zanima:
Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.
"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Možda vas zanima:
Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.
"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Priprema savršeno hrskave ribe može biti izazov. Tokom prženja, ključno je da se riba ravnomerno ispeče , ali da u isto vreme ostane sočna iznutra. Mnogo puta, paniranje sa brašnom nije najbolji izbor jer upija mnogo ulja, čineći ribu previše masnom.
Ali postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju teksturu – a možda ga još niste probali!
Rešenje leži u kukuruznom skrobu
Ovaj metod omogućava da riba ne upije višak ulja prilikom prženja, što obezbeđuje hrskavu koru, ali i dalje lakoću jela. Uz ovaj jednostavan trik, vaša riba će biti zdravija, manje masna i još hrskavija.
Kukuruzni skrob stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.
Umočite svaki komad pržene ribe u kukuruzni skrob da ga potpuno prekrijete, a zatim ga pažljivo spustite u vrelo ulje. Pržite ribu do zlatno smeđe boje i hrskave, pa stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Ovako pripremljena riba zaista će oduševiti svojom hrskavom teksturom i ukusom, a da pritom nije previše masna.
(Krstarica)
RAZLETELE SE RODE Bejbi bum u Šumadiji - roditelji dobili najlepše poklone pred novu godinu
U ovoj godini koja se bliži kraju, često smo se radovali vestima o dvocifrenom broju rođenih beba u jednom danu u srpskim gradovima, što nam daje dodatnu nadu za budućnost.
ŽELEO DA ZARADI ZA PORODICU Ahmeta (13) zgazio konj dok je izvlačio drva iz šume, uspešno se oporavlja - stiže i pomoć (FOTO)
Vredna šestočlana porodica Halilović iz sela Sastavci kod Priboja pre više od godinu dana ostala je bez domaćina.
Evo ko u Srbiji ima najveću penziju: Detaljan spisak i računica, više od 100.000 dinara prima veći broj najstarijih
Najviša je oktobru pre povećanja, bila je 230.145,48, a najniža 24.987 dinara
Ovo je najveći greh na posnoj slavi: Bolje je ne slaviti je nikako, nego na ovaj način
Šta nikako ne smete da prekršite na posnoj slavi? Pravilo kojeg svaki domaćin mora da se drži
KAMENA GORA Zoran i Živko poklonili zemljište za crkvu, a radnici Šumskog gazdinstva vredno rade na uređenju hrama
U prijepoljskom selu Kamena Gora, zahvaljujući neumornim radnicima Šumskog gazdinstva, sprovode se značajni radovi na uređenju puta i porte kod hrama Svete velikomučenice Marine.
Komentari(0)