Trik za najukusniju prženu ribu
Pržena riba je prava poslastica jer nudi savršenu kombinaciju meke unutrašnjosti i hrskave kore. Iako je takva riba veoma ukusna, često se susrećemo sa jednim problemom: paniranje sa brašnom ima tendenciju da upije previše ulja, čineći ribu masnom i teškom.
I upravo to mnoge odvraća od toga da češće spremaju prženu ribu.
Zašto pripremati ribu bez brašna?
Možda vas zanima:
Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.
"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Možda vas zanima:
Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.
"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Možda vas zanima:
Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.
"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Priprema savršeno hrskave ribe može biti izazov. Tokom prženja, ključno je da se riba ravnomerno ispeče , ali da u isto vreme ostane sočna iznutra. Mnogo puta, paniranje sa brašnom nije najbolji izbor jer upija mnogo ulja, čineći ribu previše masnom.
Ali postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju teksturu – a možda ga još niste probali!
Rešenje leži u kukuruznom skrobu
Ovaj metod omogućava da riba ne upije višak ulja prilikom prženja, što obezbeđuje hrskavu koru, ali i dalje lakoću jela. Uz ovaj jednostavan trik, vaša riba će biti zdravija, manje masna i još hrskavija.
Kukuruzni skrob stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.
Umočite svaki komad pržene ribe u kukuruzni skrob da ga potpuno prekrijete, a zatim ga pažljivo spustite u vrelo ulje. Pržite ribu do zlatno smeđe boje i hrskave, pa stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Ovako pripremljena riba zaista će oduševiti svojom hrskavom teksturom i ukusom, a da pritom nije previše masna.
(Krstarica)
Veruje se da jednu stvar treba danas da učinite za svog brata ili sestru! Vernici slave svete mučenike - Evlampija i Evlampiju
Njihovo mučeništvo i ljubav i odanost koju su pokazali jedno prema drugom i danas se slave kao primeri najvećih hrišćanskih vrlina
DOMAĆICE OTRKILE PRAVU MERU ZA DOBAR AJVAR: Tajna je u PAPRICI, kad je birate treba da bude baš ovakva
Iako je ajvar prisutan i u drugim balkanskim zemljama, u Srbiji je postao pravi brend, čak i zaštićen kao leskovački proizvod
JEDAN UMRO ZA HRISTA, DRUGI PREDVODIO SRBIJU U TEŠKIM VREMENIMA: Danas su Sveti apostol Jakov i Sveti Stefan Srpski (Slepi)
Sveti apostol jakov bio je svedok čudesa Isusa Hrista, a o teškoj sudbini Svetog Stefana Slepog i danas se priča sa teškom tugom.
Danas kreće ispata: Novac stiže ovoj grupi građana Srbije
Novac možete da podignete na šalterima Poštanske štedionice ili putem svojih tekućih računa
Danas slavimo dve svetiteljke: Najveći grešnici mogu dobiti oprost ako izgovore ove reči
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave sećanje na dve svetiteljke koje su živele raskalašnim i bludnim životom, ali su se pokajale i tako zaslužile carstvo nebesko.
Komentari(0)