Trik za najukusniju prženu ribu

Pržena riba je prava poslastica jer nudi savršenu kombinaciju meke unutrašnjosti i hrskave kore. Iako je takva riba veoma ukusna, često se susrećemo sa jednim problemom: paniranje sa brašnom ima tendenciju da upije previše ulja, čineći ribu masnom i teškom.
I upravo to mnoge odvraća od toga da češće spremaju prženu ribu.
Zašto pripremati ribu bez brašna?
Možda vas zanima:

Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.

"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Možda vas zanima:

Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.

"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Možda vas zanima:

Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.

"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Priprema savršeno hrskave ribe može biti izazov. Tokom prženja, ključno je da se riba ravnomerno ispeče , ali da u isto vreme ostane sočna iznutra. Mnogo puta, paniranje sa brašnom nije najbolji izbor jer upija mnogo ulja, čineći ribu previše masnom.
Ali postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju teksturu – a možda ga još niste probali!
Rešenje leži u kukuruznom skrobu
Ovaj metod omogućava da riba ne upije višak ulja prilikom prženja, što obezbeđuje hrskavu koru, ali i dalje lakoću jela. Uz ovaj jednostavan trik, vaša riba će biti zdravija, manje masna i još hrskavija.
Kukuruzni skrob stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.
Umočite svaki komad pržene ribe u kukuruzni skrob da ga potpuno prekrijete, a zatim ga pažljivo spustite u vrelo ulje. Pržite ribu do zlatno smeđe boje i hrskave, pa stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Ovako pripremljena riba zaista će oduševiti svojom hrskavom teksturom i ukusom, a da pritom nije previše masna.
(Krstarica)

Obožava direktno sunce, a skoro da ne morate da se bavite njom: Ako pratite naše savete, sunčica će vam bujati celo leto
Tražite biljku koja će podneti julske vrućine i izgledati prelepo, a ne morate mnogo da se bavite njom? Gazanija, poznata i kao sunčica, idealna je za terase i balkone, a cvetovi joj izgledaju kao mali suncokreti.

Danas slavimo Svetog Julijana Tarsijskog: Narodno verovanje nalaže da se teraju demoni iz ljudi
Srpska pravoslavna crkva danas slavi i obeležava svetog mučenika Julijana Tarsijskog.

1 kilogram košta više od milion dinara: Evo kako sami da uzgojite najskuplji začin na svetu
Šafran je najskuplja namirnica na svetu

Danas je Sveti Metodije: Verovanja kaže da se za jedno treba pripremiti
Srpska pravoslavna crkva danas slavi i obeležava svetog sveštenomučenika Metodija.

Ovih 7 vrsta cveća se sadi u julu jer obožava toplotu, a ukrasiće vašu baštu na najlepši mogući način: Lako je za održavanje i dugo cveta
Ovih 7 vrsta cveća možete da zasadite u julu i da uživate u predivnom pogledu na baštu
Komentari(0)