Trik za najukusniju prženu ribu

Pržena riba je prava poslastica jer nudi savršenu kombinaciju meke unutrašnjosti i hrskave kore. Iako je takva riba veoma ukusna, često se susrećemo sa jednim problemom: paniranje sa brašnom ima tendenciju da upije previše ulja, čineći ribu masnom i teškom.
I upravo to mnoge odvraća od toga da češće spremaju prženu ribu.
Zašto pripremati ribu bez brašna?
Možda vas zanima:

Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.

"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Možda vas zanima:

Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.

"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Možda vas zanima:

Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.

"Da li žena sme da se pričesti za vreme menstruacije?": Vladika Grigorije rešio dilemu jednom za svagda
Ovo verovanje duboko je ukorenjeno u našem društvu, ali vladika kaže sledeće
Priprema savršeno hrskave ribe može biti izazov. Tokom prženja, ključno je da se riba ravnomerno ispeče , ali da u isto vreme ostane sočna iznutra. Mnogo puta, paniranje sa brašnom nije najbolji izbor jer upija mnogo ulja, čineći ribu previše masnom.
Ali postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju teksturu – a možda ga još niste probali!
Rešenje leži u kukuruznom skrobu
Ovaj metod omogućava da riba ne upije višak ulja prilikom prženja, što obezbeđuje hrskavu koru, ali i dalje lakoću jela. Uz ovaj jednostavan trik, vaša riba će biti zdravija, manje masna i još hrskavija.
Kukuruzni skrob stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.
Umočite svaki komad pržene ribe u kukuruzni skrob da ga potpuno prekrijete, a zatim ga pažljivo spustite u vrelo ulje. Pržite ribu do zlatno smeđe boje i hrskave, pa stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Ovako pripremljena riba zaista će oduševiti svojom hrskavom teksturom i ukusom, a da pritom nije previše masna.
(Krstarica)

Draginja uzgaja posebnu vrstu koza na imanju! Otvorila i mlekaru: Na siru zaradi 1.200 dinara, a kvalitet prvoklasan
U srcu Pavlovaca, malog sela u blizini Rume, nalazi se poljoprivredno gazdinstvo Benežan, primer posvećenosti i strasti prema tradicionalnoj proizvodnji. Ovo gazdinstvo se već godinama bavi kozarstvom, a zahvaljujući trudu i ljubavi prema životinjama, postalo je poznato u celom regionu.

Izabrano je najbolje srpsko jelo: Ceo svet sada zna za ovo pecivo iz jugozapadne Srbije, a evo kako se pravi
Za najbolje srpsko jelo i pecivo na svetu izabrane su pazarske mantije. Evo kako se prave.

Posadite sada ovih 13 biljaka i na proleće ćete imati baštu na kojoj će vam svi pozavideti: Tajna je u ovome
Semenje izložite svetlosti, redovno zalivajte i grejte prostorije u kojima stoje saksije, pa sa prvim toplim danima aprila, sadnice iznesite napolje da se naviknu na promenu temperature, a zatim ih presadite u zemlju

Danas je Prepodobni Jefrem Sirin: Veliki zaštitnik ovih ljudi, a veruje se da molitva njemu vraća na pravi put
Jefrem Sirin rođen je u Siriji u porodici siromašnih roditelja za vreme cara Konstantina Velikog.

Svi detalji o besplatnom lečenju penzionera! Mogu da se prijave u 26 banja u Srbiji: Evo kada će biti poznate konačne liste
Fond PIO je, kao i prethodne godine, 9. januara objavio Oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za 2025. godinu, kako bi korisnici mogli što pre da se prijave za ostvarivanje ovog prava. Nakon sprovođenja svih procedura, korisnici će moći da krenu na svoj oporavak u Vrnjačku Banju.
Komentari(0)