SNEG OKOVAO ZAPADNU SRBIJU Za samo par sati palo 30 centimetara na Zlatiboru, pojedini putevi neprohodni za šlepere, u Dragačevu 300 kuća ostalo bez struje

Jelena Vamović

10:55

Aktuelno 0

Sneg koji je padao nekoliko sati obeleo je u svim delovima Zapadne Srbije. Na teritoriji opštine Nova Varoš trenutno je nekoliko puteva neprohodno za teške kamione. 

SNEG OKOVAO ZAPADNU SRBIJU Za samo par sati palo 30 centimetara na Zlatiboru, pojedini putevi neprohodni za šlepere, u Dragačevu 300 kuća ostalo bez struje
rina.rs

 

„Kod nas sneg nije padao samo u avgustu, tako da smo spremni dočekali prve padavine. Svi lokalni putevi su pročišćeni, dok je saobraćaj zaustavljen za šlepere na prevoju Branoševac i na magistralnom putu ka Sjenici. Sneg i dalje pada i ukoliko bude bilo potrebe u čišćenje ćemo uključiti traktore sa vozama“, izjavio je za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Na Zlatiboru je palo oko 30 centimetara snega što je izazvalo kolaps u saobraćaju. Mašine su izašle na teren i oko ponoći put je bio prohodan.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Svi putevi prvog reda su prohodni, trenutno se čiste oni drugog prioriteta. Probleme su izazvali šleperi koji su na put prema Crnoj Gori krenuli bez zimske opreme i poprečili su se na kolovozu. Ekipe su odmah izašle na teren i put je bio pročišćen oko 23 sata. Ono što dodatno otežava u ovakvim uslovima jeste nedostatak saobraćajne kulture pojedinaca, koji se kreću dok se sneg i dalje čisti, posle se popreče i otežavaju putarima’, izjavio je za RINU Leko Korićanac direktor Puteva Užice.

Ivanjica i Lučani ostali bez struje, u Dragačevu 300 kuća nema električnu energiju

Prvi sneg nije zaobišao ni opštinu Ivanjica, ali u lokalnoj samoupravi kažu da su spremni dočekali zimsku sezonu.

 

„Svi putevi su prohodni, saobraćaj se odvija normalno. Sneg je napadao oko 15 centimetara u prigradskom području. Usled padavina na jednom od kolovoza je palo drvo, ali smo to sklonili i saobrćaj se odvija normalno. Bilo je sedam kvarova na niskonaponskoj mreži, pojedina domaćinstva su trenutno bez električne energije, ali taj problem se trenutno rešava“, rekao je Momčilo Mitrović predsenik opštine Ivanjica.

Visina prvog snežnog pokrivača u Dragačaevu je oko 10 centimetara. Svi putevi su prohodni, ali je prvi sneg napravio velike probleme u snabdevanju električnom energijom.

„Struju trenutno nemaju meštani sela Vučkovica, Glog, Donji i Gornji Dubac i delovi Kaone. Oko 300 domaćinstva ostalo je bez električne energije usled kvara na dalekovodima. Ekipe su na terenu i struja bi trebalo da stigne do 12 časova“, kaže Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Iz preduzeća za održavanje puteva apeluju na sve vozače da na put nikako ne kreću bez neophodne zimske opreme.

Na planini Rudnik pao je prvi sneg ove godine, ali su svi putni pravci prohodni i saobraćaj nesmetano funkcioniše. Glavni regionalni put Rudnik – Topola nad kojim nadležnost imaju „Putevi Srbije“ prohodan je i nema nikakvih problema. Iz JP za izgradnju opštine „Gornji Milanovac“ uveravaju da je sve za sada u najboljem redu i da će sneg biti potpuno očišćen i sklonjen i sa trotoara.

„Očekuju se padavine i narednih dana te smo spremni. Upućujemo molbu građanima da uklone sneg ispred svojih kuća i na onim delovima gde nije nadležno JP za planiranje i izgradnju opštine Gornji Milanovac. Mi smo nadležni za opštinske, znači lokalne i nekategorisane puteve. Za sada je sve u redu, čuo sam se sa predstavnicima mesnih zajednica, među njima i sa onima sa Rudnika i problema nema“, naveo je direktor JP za planiranje opštine Gornji Milanovac Božidar Vučetić.

 

(Izvor: Rina.rs)

čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Komentari(0)

Loading