SNEG NAPRAVIO POMETNJU NA PUTEVIMA Savetuje se oprez vozačima

M. M.

12:30

Aktuelno 0

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

SNEG NAPRAVIO POMETNJU NA PUTEVIMA Savetuje se oprez vozačima
rina.rs

 

Sneg koji je tokom noći padao u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije doneo je zimske uslove vožnje na ovim putevima, dok su zbog kiše kolovozi u nižim predelima uglavnom mokri i klizavi, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Padavine prestaju, ali talas hladnog vazduha donosi novu opasnost u vožnji jer su temperature u Vojvodini, ali i na planinama uglavnom ispod nultog podeljka zbog toga je veća mogućnost zaleđivanja kolovoza.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

– Vozite sporije pored reka, na mostovima i nadvožnjacima gde se poledica prvo pojavljuje, ali budite pažljivi i na mestima gde magla smanjuje vidljivost, a koje ima tokom jutra i večeri – savetuje AMSS.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.45 časova, na našim graničnim prelazima nema zadržavanja putničkih i teretnih vozila.

Na auto-putu E-80, u zoni tunela „Pržojna Padina“ i „Progon“, zbog snežnih padavina smanjeno je ograničenje brzine kretanja vozila, saopštilo je jutros Javno preduzeće Putevi Srbije.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije mole učesnike u saobraćaju da voze pažljivo i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Komentari(0)

Loading