SNEG NAPRAVIO POMETNJU NA PUTEVIMA Savetuje se oprez vozačima

M. M.

12:30

Aktuelno 0

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

SNEG NAPRAVIO POMETNJU NA PUTEVIMA Savetuje se oprez vozačima
rina.rs

 

Sneg koji je tokom noći padao u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije doneo je zimske uslove vožnje na ovim putevima, dok su zbog kiše kolovozi u nižim predelima uglavnom mokri i klizavi, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Padavine prestaju, ali talas hladnog vazduha donosi novu opasnost u vožnji jer su temperature u Vojvodini, ali i na planinama uglavnom ispod nultog podeljka zbog toga je veća mogućnost zaleđivanja kolovoza.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

– Vozite sporije pored reka, na mostovima i nadvožnjacima gde se poledica prvo pojavljuje, ali budite pažljivi i na mestima gde magla smanjuje vidljivost, a koje ima tokom jutra i večeri – savetuje AMSS.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.45 časova, na našim graničnim prelazima nema zadržavanja putničkih i teretnih vozila.

Na auto-putu E-80, u zoni tunela „Pržojna Padina“ i „Progon“, zbog snežnih padavina smanjeno je ograničenje brzine kretanja vozila, saopštilo je jutros Javno preduzeće Putevi Srbije.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije mole učesnike u saobraćaju da voze pažljivo i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading