Evo koje namirnice morate da jedete u novembru: Tada su najukusnije i najzdravije, kratko im traje sezona!
U ovo godišnje doba na raspolaganju nam je više kvane hrane, više kalorija, masti i proteina, koje je neophodno balansirati s povrćem

Sa dolaskom jeseni menja se i naša isharana,koja je bogatija ali i zahtevnija za pripremu.
U ovo godišnje doba na raspolaganju nam je više kvane hrane, više kalorija, masti i proteina, koje je neophodno balansirati s povrćem. Novembar nam donosi povrće koje je veoma zdravo za naš organizam, a ovo je preporuka šta bi trebalo da konzumirate ovog meseca.
1. Prokelj - Ovo je sjajno vreme za prokelj jer hladnoća ublažava njihovu gorčinu. Slično povrće, poput kupusa i kelja, u ovo vreme takođe je najukusnije. Spremajte ga kao što biste spremali spanać, a za dodatnu notu ukusa, dodajte ulje od susama. Birajte prokelj čija je boja intenzivna, jer one imaju najviše ukusa.
Možda vas zanima:

CVET KOJEM NI JESEN NI ZIMA NE MOGU NIŠTA: Raskošna erika cveta sve do ranog proleća!
Veoma lako se održavaju i ne treba im puno pažnje

MOGUĆE JE IMATI BALKON PUN CVEĆA I TOKOM JESENI: Ovim biljkama mraz, ni niske temperature ne mogu ništa! (FOTO)
Lako se gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način
Možda vas zanima:

CVET KOJEM NI JESEN NI ZIMA NE MOGU NIŠTA: Raskošna erika cveta sve do ranog proleća!
Veoma lako se održavaju i ne treba im puno pažnje

MOGUĆE JE IMATI BALKON PUN CVEĆA I TOKOM JESENI: Ovim biljkama mraz, ni niske temperature ne mogu ništa! (FOTO)
Lako se gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način
Možda vas zanima:

CVET KOJEM NI JESEN NI ZIMA NE MOGU NIŠTA: Raskošna erika cveta sve do ranog proleća!
Veoma lako se održavaju i ne treba im puno pažnje

MOGUĆE JE IMATI BALKON PUN CVEĆA I TOKOM JESENI: Ovim biljkama mraz, ni niske temperature ne mogu ništa! (FOTO)
Lako se gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način
2. Šargarepa - Novembar je njihovo najbolje vreme, što važi i za celer. Njihov skrob postaje sladak nakon prvog mraza. Šargarepa ide sjajno s ljutom alevom paprikom, celer s medom i orasima, kao i smajčinom dušicom i kimom
3.Brusnice - Bogate antioksidantima i vitaminima C, brusnice su iznenađujuće svestrane. Iskoristite ih za sos s ćuretinom ili jagnjetinom, ili ih stavite u kolače i biskvite. Prilikom kupovine, obratite pažnju na brusnice koje imaju zategnutu, sjajnu koru i odskaču kad ih ispustite, jer takve su najsvežije.
4. Praziluk - Ukus praziluka izvlači se do maksimuma nakon prvog mraza. Kad ih kupujete, tražite biljke čiji je gornji deo svetlo zelene boje i s većim belim delom.
5. Crni luk - Ukus jesenjeg i zimskog luka neuporediv je s lukom iz ostalih godišnjih doba. Tražite luk koji ima tamnu, deblju koru i kupujte one koji nemaju mrlje spolja. Ispržite ih s mesom ili lagano dinstajte kako biste dodajli ukus svakom jelu.

Sipajte ovo u zemlju i cveće će vam prelivati iz saksija: Najbolja zamena za kupovno đubrivo puna je hranljivih materija
Samo dva sastojka koje imate u kuhinji prelijte kiselom vodom i uskoro ćete biti iznenađeni time koliko vam brzo napreduju biljke na terasi i u dvorištu.

Kako pravilno orezati ružu kad precveta? Isecite je ovako i iz svakog starog izaćiće 10 novih cvetova
Saveti koje treba da zapamtite ako volite ruže i drugo cveće

Posadite 3 sadnice ove biljke uz paradajz i rađaće do besvesti: Baštovanski trik koji malo ko zna
Prema iskustvima biovrtlara na paradajz deluje kao prirodna zaštita

5 VRSTA NAJOTPORNIJEG BALKONSKOG CVEĆA: Cveta do proleća do jeseni, ne smeta mu vrućina!
Ima li šta lepše do balkona punog raznobojnog cveća? Ako i vi želite da napravite bajku na balkonu, naš savet su ove vrste cveća

Jod je spas za voće i povrće, ali i cveće: Samo 1 kap je u stanju da spreči trulenje, pepelnicu i gljivične infekcije biljke
Baštovani znaju da je jod nezaobilazan u baštovanskoj sezoni koja tek nastupa - od proleća do kasne jeseni. Evo kako se koristi za određene biljke
Komentari(0)