Evo koje namirnice morate da jedete u novembru: Tada su najukusnije i najzdravije, kratko im traje sezona!
U ovo godišnje doba na raspolaganju nam je više kvane hrane, više kalorija, masti i proteina, koje je neophodno balansirati s povrćem

Sa dolaskom jeseni menja se i naša isharana,koja je bogatija ali i zahtevnija za pripremu.
U ovo godišnje doba na raspolaganju nam je više kvane hrane, više kalorija, masti i proteina, koje je neophodno balansirati s povrćem. Novembar nam donosi povrće koje je veoma zdravo za naš organizam, a ovo je preporuka šta bi trebalo da konzumirate ovog meseca.
1. Prokelj - Ovo je sjajno vreme za prokelj jer hladnoća ublažava njihovu gorčinu. Slično povrće, poput kupusa i kelja, u ovo vreme takođe je najukusnije. Spremajte ga kao što biste spremali spanać, a za dodatnu notu ukusa, dodajte ulje od susama. Birajte prokelj čija je boja intenzivna, jer one imaju najviše ukusa.
Možda vas zanima:

CVET KOJEM NI JESEN NI ZIMA NE MOGU NIŠTA: Raskošna erika cveta sve do ranog proleća!
Veoma lako se održavaju i ne treba im puno pažnje

MOGUĆE JE IMATI BALKON PUN CVEĆA I TOKOM JESENI: Ovim biljkama mraz, ni niske temperature ne mogu ništa! (FOTO)
Lako se gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način
Možda vas zanima:

CVET KOJEM NI JESEN NI ZIMA NE MOGU NIŠTA: Raskošna erika cveta sve do ranog proleća!
Veoma lako se održavaju i ne treba im puno pažnje

MOGUĆE JE IMATI BALKON PUN CVEĆA I TOKOM JESENI: Ovim biljkama mraz, ni niske temperature ne mogu ništa! (FOTO)
Lako se gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način
Možda vas zanima:

CVET KOJEM NI JESEN NI ZIMA NE MOGU NIŠTA: Raskošna erika cveta sve do ranog proleća!
Veoma lako se održavaju i ne treba im puno pažnje

MOGUĆE JE IMATI BALKON PUN CVEĆA I TOKOM JESENI: Ovim biljkama mraz, ni niske temperature ne mogu ništa! (FOTO)
Lako se gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način
2. Šargarepa - Novembar je njihovo najbolje vreme, što važi i za celer. Njihov skrob postaje sladak nakon prvog mraza. Šargarepa ide sjajno s ljutom alevom paprikom, celer s medom i orasima, kao i smajčinom dušicom i kimom
3.Brusnice - Bogate antioksidantima i vitaminima C, brusnice su iznenađujuće svestrane. Iskoristite ih za sos s ćuretinom ili jagnjetinom, ili ih stavite u kolače i biskvite. Prilikom kupovine, obratite pažnju na brusnice koje imaju zategnutu, sjajnu koru i odskaču kad ih ispustite, jer takve su najsvežije.
4. Praziluk - Ukus praziluka izvlači se do maksimuma nakon prvog mraza. Kad ih kupujete, tražite biljke čiji je gornji deo svetlo zelene boje i s većim belim delom.
5. Crni luk - Ukus jesenjeg i zimskog luka neuporediv je s lukom iz ostalih godišnjih doba. Tražite luk koji ima tamnu, deblju koru i kupujte one koji nemaju mrlje spolja. Ispržite ih s mesom ili lagano dinstajte kako biste dodajli ukus svakom jelu.

Svetski magazin izdvojio 11 najboljih mesta za posetu u Srbiji: Raj su za oči i dušu, a ništa nije daleko!
Srbija je zemlja bogate istorije, netaknute prirode i živopisnih gradova

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Šta se seje i sadi u aprilu: Proleće je stiglo, vreme je za cveće!
Zvanično je stiglo proleće. Vreme je da se vratite baštovanstvu. Ovaj mesec u bašti možete da posejete: grašak, šargarepu, luk, salatu i praziluk. Rasadite blitvu, kupus, karfiol, kelerabu.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti

PRAVILA PONAŠANJA U CRKVI: Šta predstavlja greh
Prema pisanju stranice manastira Jovanje, pravi smisao vaš odlazak u Crkvu imaće tek kada ispunite ovih 14 pravila.
Komentari(0)