Evo koje namirnice morate da jedete u novembru: Tada su najukusnije i najzdravije, kratko im traje sezona!
U ovo godišnje doba na raspolaganju nam je više kvane hrane, više kalorija, masti i proteina, koje je neophodno balansirati s povrćem
Sa dolaskom jeseni menja se i naša isharana,koja je bogatija ali i zahtevnija za pripremu.
U ovo godišnje doba na raspolaganju nam je više kvane hrane, više kalorija, masti i proteina, koje je neophodno balansirati s povrćem. Novembar nam donosi povrće koje je veoma zdravo za naš organizam, a ovo je preporuka šta bi trebalo da konzumirate ovog meseca.
1. Prokelj - Ovo je sjajno vreme za prokelj jer hladnoća ublažava njihovu gorčinu. Slično povrće, poput kupusa i kelja, u ovo vreme takođe je najukusnije. Spremajte ga kao što biste spremali spanać, a za dodatnu notu ukusa, dodajte ulje od susama. Birajte prokelj čija je boja intenzivna, jer one imaju najviše ukusa.
Možda vas zanima:
CVET KOJEM NI JESEN NI ZIMA NE MOGU NIŠTA: Raskošna erika cveta sve do ranog proleća!
Veoma lako se održavaju i ne treba im puno pažnje
MOGUĆE JE IMATI BALKON PUN CVEĆA I TOKOM JESENI: Ovim biljkama mraz, ni niske temperature ne mogu ništa! (FOTO)
Lako se gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način
Možda vas zanima:
CVET KOJEM NI JESEN NI ZIMA NE MOGU NIŠTA: Raskošna erika cveta sve do ranog proleća!
Veoma lako se održavaju i ne treba im puno pažnje
MOGUĆE JE IMATI BALKON PUN CVEĆA I TOKOM JESENI: Ovim biljkama mraz, ni niske temperature ne mogu ništa! (FOTO)
Lako se gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način
Možda vas zanima:
CVET KOJEM NI JESEN NI ZIMA NE MOGU NIŠTA: Raskošna erika cveta sve do ranog proleća!
Veoma lako se održavaju i ne treba im puno pažnje
MOGUĆE JE IMATI BALKON PUN CVEĆA I TOKOM JESENI: Ovim biljkama mraz, ni niske temperature ne mogu ništa! (FOTO)
Lako se gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način
2. Šargarepa - Novembar je njihovo najbolje vreme, što važi i za celer. Njihov skrob postaje sladak nakon prvog mraza. Šargarepa ide sjajno s ljutom alevom paprikom, celer s medom i orasima, kao i smajčinom dušicom i kimom
3.Brusnice - Bogate antioksidantima i vitaminima C, brusnice su iznenađujuće svestrane. Iskoristite ih za sos s ćuretinom ili jagnjetinom, ili ih stavite u kolače i biskvite. Prilikom kupovine, obratite pažnju na brusnice koje imaju zategnutu, sjajnu koru i odskaču kad ih ispustite, jer takve su najsvežije.
4. Praziluk - Ukus praziluka izvlači se do maksimuma nakon prvog mraza. Kad ih kupujete, tražite biljke čiji je gornji deo svetlo zelene boje i s većim belim delom.
5. Crni luk - Ukus jesenjeg i zimskog luka neuporediv je s lukom iz ostalih godišnjih doba. Tražite luk koji ima tamnu, deblju koru i kupujte one koji nemaju mrlje spolja. Ispržite ih s mesom ili lagano dinstajte kako biste dodajli ukus svakom jelu.
NIJE ZABORAVIO RODNO SELO: Navršilo se četiri godine od smrti patrijarha Irineja, crkva u Vidovi bila je njegova poslednja želja
Danas se navršava četiri godine kako je preminuo patrijarh srpski Irinej od posledica korona virusa u Vojnoj kovid bolnici „Karaburma" u Beogradu.
EVO ŠTA KAŽE OTAC PREDRAG O RODITELJSTVU Nekima se neće dopasti ove reči!
Otac Predrag Popović je jedan od najpoznatijih duhovnika čije propovedi su popularne na društvenim mrežama
PEČENJARI IMAJU PUNE RUKE POSLA A, evo kakve su cene omiljenog srpskog jela u prestonici pečenja
Duboko smo zagazili u sezonu velikih, sprskioh mrsnih slava sa bogatim trpezama. Sutra veliki broj građana slavi Aranđelovdan, a na trpezi kao neizostvan specijalitet od davnina je pečenje.
Večeras obavezno pred spavanje jednu stvar morate da uradite! Sutra je Aranđelovdan, običaj se tiče zdravlja i...
Arhangel Mihailo je "vođa nebeskih vojski" koji se uvek javljao na mestima na kojima se javljala i Bogorodica
IZ INDIJE U SRCE SRBIJE Njegovo ime upisano je na čuvenoj steni u Mrčajevcima, a on je oduševljen izjavio sledeće (FOTO)
Na pesničkoj steni u srcu Šumadije upisana su imena najeminentnijih pesnika poput Ršumovića i Bećkovića.
Komentari(0)