POUKA KOJU ĆETE UPAMTITI Mati Gavrilija Papajanis - Velika je greška misliti da možete promeniti čoveka svojim trudom

20:00

Aktuelno 0

Mati Gavrilija Papajanis - Velika je greška misliti da možete promeniti čoveka svojim trudom.

Pećka patrijaršija
Lepote Srbije/J.J.

Otac Serafim Potosinđel Petković često na svom Facebook profilu objavljuje pouke i mudre misli .

Ovaj put je objavio predivnu pouku mati Gavrilije koju vam prenosimo u celosti.

Upitana:– Sestro, kada primetimo nešto izobličeno kod drugog, kako da ga nateramo da se promeni?

Možda vas zanima:


Možda vas zanima:

- mati Gavrilija Papajanis je odgovorila:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Nikada. Svojim životom - da. Ali uz zalaganje, govor, protivljenje i slično, nikad ili bar vrlo retko. Promena će se desiti kada dođe Božji čas.

Ako promeniš sebe i postaneš živi primer onome koga želiš da promeniš, njegov ideal, a on te vidi srećnog, onda će se i on promeniti. Moliti se za čoveka je dobro. Ali pokušaj da se on promeni - ne. To je samo u rukama Božijim.

Bog ima svoj plan za život svakog od nas. Za sve. Mi smo slobodni. Ali mi ne znamo da On zna šta ćemo učiniti. On sve zna. On zna naš put do poslednjeg trenutka našeg života. Mi to ne znamo.

A ako, ljubljeni moj, pokušamo da se više sjedinimo sa Bogom, onda neće biti potrebe da bilo šta činimo. Tako ćemo automatski postati živi primer onima koje želimo da vidimo kako hodaju Njagovim putem.

Ali prirodno je u tvojoj mladosti i sa ljubavlju koju je Bog uložio u tvoje srce, da to u početku ne razumeš i da se razočaraš govoreći sebi: „Ali kako to ? Takvi napori, a on je i dalje isti ." Znaš šta? Gospod kaže isto za nas:„Toliko puta sam ti oprostio. Bio sam strpljiv toliko puta, a ti si i dalje isti . " A onda je nastavak u molitvi. Bez osuđivanja drugog.

Jednom, kada sam već shvatila šta je molitva, videla sam dvoje dece kako se tuku na putu. Nisam išla da ih razdvajam, kao što bih to uradila ranije, već sam odmah okrenula glavu u stranu i molila se: „Gospode, stavi mir svoj među njih“. I kad sam se okrenula da ih vidim, oni su se već igrali nasmejani. To je bio odgovor Boga. Zapamtite to, dragi moji. Mir i tišina u nama i način na koji živimo pokazuju koliko verujemo. Zato, neko može da nam kaže najlepše lekcije, ali kada ga vidimo uznemirenog, nemirnog, ne možemo da verujemo u to šta nam govori.


Tako, ako želimo da pomognemo drugima, cilj našeg života treba da bude da se što više približimo Gospodu.

Komentari(0)

Loading