"SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA": Zanimljivosti koje će vas iznenaditi, a jedna je vezana za ime sela PETLOVAC!

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Da li ste se ikada zapitali gde se nalazi selo Petlovac, u kojem se odvija radnja jedne od najomiljenijih domaćih serija? Ako jeste, niste jedini! Međutim, iznenađenje je da Petlovac zapravo ne postoji!

selo gori, a baba se češlja
Printscreen/Youtube

Petlovac ne postoji

Ovo izmišljeno selo je osmišljeno samo za potrebe serije, a snimanje je zapravo održano u selima Kukljin i Bogdanje. Kukljin je mesto gde se nalazi čuvena Radašinova kuća, kao i kafana Džame i Jakoja. S druge strane, Bogdanje je selo gde su smeštene kuće Smiljane, Dragojla, i prijatelja Mitra. Ova autentična srpska sela dala su seriji posebnu čar, zadržavajući duh i atmosferu starog vremena.

@zanimljivasrbija Hajde da otkrijemo tajne ove čuvene serije. 1. Sigurno ste pomisli kad ste gledali seriju gde se nalazi selo Petlovac. Da li ste čuli da je ime sela izmišljeno? Serija je snimana u selima Kukljin i Bogdanje. U selu Kukljin se nalazi Radašinova kuća i kafana Džame i Jakoja dok se u selu Bogdanje nalazi kuća od Smiljane, Dragojla. i prijatelja Mitra. 2. Uloga Milašina bila je ponuđena Marku Nikoliću, koju je odbio. I tada je uloga dodeljena Miloradu Mandiću Mandi. 3. Petnaest dana pre početka snimanja, su pronašli glumca za ulogu sina Dragana. Ovu ulogu je dobio Nenad Okanović. Prosledi prijateljima kojima će ova tema biti zanimljiva. #zanimljivasrbija🌻 #srbijatiktok🇷🇸 #domaceserije ♬ Svilen konac - Dejan Petrovic

Od Marka Nikolića do Milorada Mandića Mande: Kako je Milašin dobio svog glumca?

Jedna od najzanimljivijih priča iz zakulisja ove serije tiče se uloge Milašina. Na početku je ova uloga bila ponuđena poznatom glumcu Marku Nikoliću, koga svi pamtimo po kultnoj ulozi Gige Moravca. Iako bi se mnogi složili da je on bio idealan izbor, Nikolić je iz nekog razloga odbio ponudu. Tada je uloga pripala Miloradu Mandiću Mandi, koji je kasnije postao sinonim za lik Milašina, osvajajući srca publike svojim toplim i humorističnim pristupom.

Nenad Okanović postao sin Dragan u poslednjem trenutku

Još jedna zanimljiva činjenica vezana za ovu seriju jeste izbor glumca za ulogu sina Dragana. Neverovatno, ali samo petnaest dana pre početka snimanja, ekipa još uvek nije imala glumca za ovu ključnu ulogu. Na kraju, sreća se osmehnula Nenadu Okanoviću, mladom glumcu koji je bez puno razmišljanja prihvatio ponudu. Okanović je brzo osvojio publiku svojom ulogom, a ovaj neočekivani obrt u izboru glumaca pokazao se kao pun pogodak!

 

Komentari(0)

Loading