EVO KOJE SU Najbolje biljke za čistiji vazduh i pozitivnu energiju u domu

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Uređenje doma ne uključuje samo izbor nameštaja i dekoracije, već i odabir biljaka koje mogu uneti poseban šarm, svežinu i pozitivnu energiju.

Energetski dobre sobne biljke
Lepote Srbije/J.J.

Možda niste znali da određene biljke ne samo da krase vaš prostor, već i značajno doprinose poboljšanju kvaliteta vazduha, čineći vaš dom zdravijim mestom za život. U nastavku saznajte koje su to biljke koje je korisno imati u stanu i kakve benefite donose.

1. Ljiljan (Spathiphyllum)

Ljiljan je prepoznatljiv po svojim sposobnostima pročišćavanja vazduha. Ova biljka efikasno uklanja toksine, uključujući amonijak, i proizvodi svež kiseonik. Uz minimalno održavanje, ljiljan može značajno doprineti zdravlju vašeg doma.

2. Zeleni Ljiljan (Chlorophytum comosum)

Zeleni ljiljan je poznat po svojoj izdržljivosti i jednostavnom održavanju. On uklanja formaldehid i druge štetne supstance iz vazduha, čineći ga čistijim i zdravijim za disanje.

3. Zmajeva Biljka (Dracaena marginata)

Zmajeva biljka nije samo dekorativna, već je i izuzetno efikasna u čišćenju vazduha od toksina poput benzena i ksilena. Njeni šareni listovi dodaju živost svakom prostoru.

4. Paukova Biljka (Chlorophytum comosum)

Paukova biljka, slična zelenom ljiljanu, efikasno uklanja formaldehid, benzen i druge štetne materije iz vazduha. Lako se održava i prilagođava različitim uslovima u stanu.

5. Bambus (Dracaena sanderiana)

Bambus je izdržljiva biljka koja simbolizuje snagu i prilagodljivost. Osim svojih dekorativnih karakteristika, bambus ima moć opuštanja i preporučuje se za držanje u spavaćoj sobi prema feng šui principima.

6. Anturijum (Anthurium)

Anturijum je poznat po svom umirujućem efektu i pozitivnom uticaju na raspoloženje. Takođe se veruje da privlači novac u dom. Njegovi crveni ili roze cvetovi unose eleganciju i živopisne boje u prostor.

7. Zlatni Bršljan (Epipremnum aureum)

Zlatni bršljan je puzavica koja se lako prilagođava različitim uslovima. Efikasno čisti vazduh od formaldehida, benzena i drugih zagađivača, a može se gajiti u saksijama ili kao viseća biljka, pružajući estetsku vrednost svakom prostoru.

Dakle, sobne biljke mogu doprineti  atmosferi u vašem domu, od pročišćavanja vazduha do unosa pozitivne energije i lepote u njega.

KAKO JE VUKAŠINOV NASLEDNIK POSTAO HEROJ EPIKE: Marko Kraljević - sin glavnog negativca najveći srpski junak

KAKO JE VUKAŠINOV NASLEDNIK POSTAO HEROJ EPIKE: Marko Kraljević - sin glavnog negativca najveći srpski junak

Zanimljivosti

20:00

24 oktobar, 2024

Kralj Vukašin u srpskoj tradiciji jedan je od glavnih negativaca - mučki ubija vojvodu Momčila da bi mu preoteo ženu, pa se ženi njegovom sestrom, laže kuma cara Dušana na samrti, otima carstvo kumčetu Urošu, proklinje rođenog sina... Uprkos tome, upravo taj njegov sin - kralj Marko ili Marko Kraljević - u toj istoj tradiciji najveći je simbol junaštva.

NADREALNO PREKRAJANJE ISTORIJE Albanci prisvojili Nemanjiće i srpskog junaka Miloša Obilića: Murata je ubio kosovski Albanac!

NADREALNO PREKRAJANJE ISTORIJE Albanci prisvojili Nemanjiće i srpskog junaka Miloša Obilića: Murata je ubio kosovski Albanac!

Zanimljivosti

20:00

23 oktobar, 2024

Prištinska "Koha" objavila je u prevodu Skendera Ljatifija isečak iz knjige francuskog monaha Vensana Minjoa "Istorija Otomanske imperije" iz 1771. godine, u kome se navodi da je cara Murata na Kosovu polju, na Vidovdan 1389. godine, u stvari ubio ranjeni Albanac, "koji je sabrao sav svoj inat i nasmrt udario sultana Murata", kao i da su Rusi još u 18. veku saznali da je ubica Murata - kosovski Albanac!

Komentari(0)

Loading