PRAVA SRPKINJA Jovana izgleda kao model, a sve radi na selu, čak i traktor vozi!

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

“Sve što se u nju baci, donosi bogata ploda. Lepa su njena polja kad ozelene, a još lepša kad se pozlate zlaćanim vlaćem… Ona vam je kao tuđinka; ne da se svakom poznati… Ko hoće da zna njene draži i njene lepote, taj mora živeti u njoj. A ko proživi u njoj, taj je lako ne ostavlja, ili, ako je baš mora ostaviti, nikad je ne zaboravlja.”- Rekao je Janko Veselinović o Mačvi. Međutim, najveće bogatstvo Mačve jesu njeni ljudi, naročito žene, a Jovana Gavrilović je po svemu jedna izuzetna žena, pravi izdanak , mačvanskog okruga, lepa i sposobna, ne libi se nikakvog posla, sve stiže i postiže…

Jovana Gavrilović tik tok
Printscreen

Jovana Gavrilović je prava senzacija na društvenoj mreži TikTok gde donosi svoj autentični prikaz seoskog života u savremenom svetu. Iako možda na prvi pogled deluje kao model, Jovana se zapravo bavi raznovrsnim poslovima na velikom seoskom domaćinstvu.

Ova mlada žena nije zadržala svoj fokus samo na uobičajenim ženskim poslovima, već se hrabro nosi sa poslovima koji su tipično povezani s muškarcima.

Jovana je vredna devojka sa sela, koja radi seoske poslove kao od šale. Kako se može videti na vratima viljuškara koji vozi, piše Mali Zvornik. Ona izaziva pravo oduševljenje i divljenje ljudi na Tik Toku jer sa neverovatnom lakoćom i snagom cepa drva – i to bolje od mnogih muškaraca, a radi i razne druge seoske poslove.

 

 

Ova izvanredna devojka pruža pogled na seoski život na jedan inspirativan način, pokazujući putem svog profila kako je moguće da se uklope fizička lepota, predan rad u domaćinstvu i zahtevi savremenog života, sa kojima se mora ići u korak.

Bilo je dosta onih koji su je poželeli za ženu ili snajku, ali je ova devojka već zauzeta, sudeći po snimcima sa dečkom.

“Svaka čast, devojko, malo bi se njih usudilo na ovakav život”, “Sve pohvale”, “Ima li nešto da ti ne znaš, svaka ti čast”, “Bog te za sve dao”, “Respekt, malo je ovakvih žena danas”, “Materijal za ženidbu”, “Ti si retkost u današnjem svetu”, “Bravo, jel hoćeš da mi budeš snajka”, “Ovo je prava žena”, samo su neki od komplimenata koje svakodnevno dobija.

đepeto

On je novovaroški Đepeto, a u njegovoj radionici nastaju jedinstvene drvene igračke: Miloljub ostao bez posla, pa se vratio svom zanatu zlata vrednom u ovo teško vreme

Zanimljivosti

19:00

16 oktobar, 2024

Iako svi vole nameštaj od čistog drveta, dive mu se i smatraju unikatom ipak u Srbiji je sve manje onih koji žele da se bave stolarskim zanatom. Međutim, Miloljub Prelić iz Nove Varoši još uvek ne odustaje, a duge zimske noći prekraćuje izgradom stolica, noćnih ormarića, polica a u poslednje vreme je svoju stolarsku inspiraciju proširio na pravljenje dečijih igračaka, prvenstveno za svoje unučiće.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading