VAŽNO Jednu stvar NIKAKO NE SMETE DA RADITE, evo kako pravilno čuvati voće i povrće u frižideru
Kada je u pitanju čuvanje voća u frižideru, postoje nekoliko važnih pravila koja će vam pomoći da produžite svežinu voća i izbegnete truljenje.
Voće i povrće treba držati odvojeno u posudama ili kesama. Nemojte mešati različite namirnice u istoj posudi. Na taj način ćete sprečiti da se etilen, prirodni plin koji neki plodovi ispuštaju, prenese s jedne vrste na drugu i ubrza proces zrenja ili truljenja.
Sledeće vrste voća možete slobodno staviti u frižider:
Citrusno voće, limun, pomorandže, mandarine.
Jabuke dobro podnose hlađenje.
Bobičasto voće, maline, borovnice, jagode.
Salata će duže ostati sveža ako je čuvate u frižideru.
Špargle, cvekla, kelj, šargarepa, celer, pečurke, takođe dobro podnose hlađenje.
Izbegavajte hlađenje sledećih vrsta voća i povrća:
Nezrele banane ne stavljajte u frižider jer će brže sazreti.
Zeleni pasulj, endivija, brokoli, prokelj, kupus, šargarepa, karfiol, blitva, krastavci, patlidžan, lisnato povrće, peršun, grašak, paprika, spanać, bundeva, slatki krompir, potočarka, lubenica: Ove vrste ne treba hladiti jer mogu izgubiti kvalitet i ukus.
Paradajz, niske temperature mogu uništiti njegov fini ukus, pa ga je bolje čuvati na sobnoj temperaturi.
Obično se ne preporučuje pranje voća i povrća pre odlaganja u frižider jer višak vlage može ubrzati truljenje.
Ako ipak operete voće, obavezno ga dobro osušite ili obrišite višak vode papirnim ubrusom. Bobičasto voće možete oprati u činiji hladne vode s malo sirćeta kako biste uništili bakterije, ali ga nakon toga dobro osušite kako se ne bi stvorila plesan.
Uz ova pravila, vaše voće će duže ostati sveže i ukusno!
Beli luk je lek nad lekovima, ali samo ako ga pripremate na ovaj način – inače gubi sva svojstva
Da li znate da pogrešna priprema uništava sve što beli luk čini zdravim? Otkrijte trik koji za 10 minuta otključava punu snagu ovog leka.
Besramno ga varala, pa se slomila nad njegovim grobom: Suprugu kneza Mihaila Obrenovića pamte kao najveću grešnicu
Julija Obrenović, rođena kao ćerka mađarskog grofa, postala je srpska kneginja udajom za kneza Mihaila Obrenovića, a za života stekla je i titulu najveće grešnice
Bogdan sa dedom radi poslove na imanju - njegove ruke su male, ali spremne da pomognu: On je ponos svojih roditelja
Bogdanova majka Maja otvoreno i iskreno govori o tome kako je njen sin odrastao
DA LI JE DRVO MISTERIOZNO NAJAVILO SMRT OBRENOVIĆA: Grane pucale pre nego vladar umre ili ga ubiju! OVAKO SU POKUŠALI TO DA SPREČE
Svi znamo značaj Drugog srpskog ustanka po Srbiju, znamo šta smo njime dobili, i koliko je predodredio našu dalju sudbinu, ali malo ili nimalo znamo da je drvo pored kojeg je podignut zapravo misteriozno najavljivalo slom jedne dinastije!
Da li znate kako je Tito dobio nadimak? Mnogi ne znaju da ga je koristio kao "moćno oružje", a neki ga pamte i po ovim imenima
Prema istorijskim spisima Josip Broz je, 10. avgusta 1934. godine, po prvi puta predstavljen sa nadimkom Tito
Komentari(0)