"Oživite" klonule LALE preko noći: Jedan mali trik će im produžiti rok trajanja

Vreme je za lale

Cveće
Unsplash

Lale su najlepši ukras u svakoj bašti, ali i u vazi, a ako vašima lalama treba malo života, isprobajte ovaj savet.

Naime, En Drejk, baštovanka i kreatorka bloga "On Sutton Place", podelila je neverovatan trik kojim može da oživite lale.

Ovo omiljeno prolećno cveće, koje cvete u pravilu krajem marta, trebalo bi da izgleda sveže i lijepo i do 12 dana nakon rezanja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Drejk je otkrila da je rešila problem sa lalama preko noći tako što je jednostavno ubacila dva bakarna novčića u vazu. Pre nego je otišla u krevet, odsekla je krajeve lala i ubacila dva penija!

Kad je sledećeg jutra pogledala vazu, bila je zapanjena ugledavši neverovatnu transformaciju lala - stajale su uspravno i izgledale totalno sveže!

 Za ovaj neverovatan trik saznala sam prošle godine, kada sam na Instagramu objavila sliku nekoliko žalosnih, obešenih tulipana. Stavite ih u svežu hladnu vodu svakog dana, odsecite krajeve da bi stabljike mogle da upiju više vode, držite ih podalje od svetlih prozora i svetiljki, te ih izložite u hladnoj prostoriji ako je to moguće, savetuje ona.

Inače, novčići sadrže bakar koji može da deluje kao fungicid i sprečava rast gljivica, ali i bakterija u vazi, što pomaže lalama da zadrže svežinu.

Dodala je i da je važno odabrati vazu sa širim otvorom jer će se cvetovi tako moći više da se rašire. A važno je i da se pravilno seku - ravnomerno, na istu dužinu, kada ih stavljate u vazu. Redovno podrezujte stabljike kako se ne bi zatvorile jer neće moći da upiju vodu.

(Blic Žena)

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading