JEDNA KAŠIKA DNEVNO ČINI ČUDA Pomešajte ovo sa vodom i brzo ćete videti ogromno poboljašnje vašeg zdravlja
Sirćetna i jabučna kiselina daće sirćetu karakteristični kiseli i intenzivan ukus i miris.
Jabukovo sirće ne sadrži hemikalije, a nastaje u procesu fermentacije soka od jabuke uz pomoć bakterija sirćetne kiseline. Sirćetna i jabučna kiselina daće sirćetu karakteristični kiseli i intenzivan ukus i miris.
Jabukovo sirće za lečenje bolesti počeo je da koristiti još Hipokrat, "otac medicine". Od tada sve do današnjeg dana ova tekućina zlatne boje poznata je zbog svog blagotvornog delovanja na naše zdravlje.
Možda vas zanima:
Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?
PRE JEDNOG VEKA: Srbija je imala najviše STOGODIŠNJAKA na svetu, a evo šta su tada pisali o nama!
Da li smo pre jednog veka držali svetski rekord u dugovečnosti? Srbija je 1915. smatrana zemljom stogodišnjaka.Ako je verovati tadašnjim američkim novinama, u Srbiji je pre jednog veka živelo 575 stanovnika starijih od 100 godina – tri i po puta više nego danas.
Možda vas zanima:
Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?
PRE JEDNOG VEKA: Srbija je imala najviše STOGODIŠNJAKA na svetu, a evo šta su tada pisali o nama!
Da li smo pre jednog veka držali svetski rekord u dugovečnosti? Srbija je 1915. smatrana zemljom stogodišnjaka.Ako je verovati tadašnjim američkim novinama, u Srbiji je pre jednog veka živelo 575 stanovnika starijih od 100 godina – tri i po puta više nego danas.
Možda vas zanima:
Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?
PRE JEDNOG VEKA: Srbija je imala najviše STOGODIŠNJAKA na svetu, a evo šta su tada pisali o nama!
Da li smo pre jednog veka držali svetski rekord u dugovečnosti? Srbija je 1915. smatrana zemljom stogodišnjaka.Ako je verovati tadašnjim američkim novinama, u Srbiji je pre jednog veka živelo 575 stanovnika starijih od 100 godina – tri i po puta više nego danas.
Preporučena dnevna količina iznosi jednu kafenu kašičicu, a s obzirom na to da ima prilično intenzivan ukus koji nekima ne odgovara, može da se pomeša sa vodom. Osim toga, postoje i razni recepti za napitke s jabukovim sirćetom.
Što se zdravlja tiče, jabukovo sirće u narodu je poznato po svojim lekovitim svojstvima.
Višak kilograma
Jabukovo sirće pomaže i kod mršavljenja. Ovo dokazuje i jedno istraživanje: učesnici koji su konzumirali su jabukovo sirće tokom dana prosečno su unosili 275 kalorija manje od ispitanika iz test grupe. Razlog tome je što jabukovo sirće pojačava naš osećaj sitosti pa imate manju potrebu za hranom.
Česte prehlade i viroze
Osim navedenih vitamina i minerala, sirće sadrži i gvožđe, kalijum i pektin. Radi toga je ova kiselkasta tekućina savršen 'buster' našeg imuniteta. Najbolje je kombinovati zdravu ishranu uz konzumaciju jabukovog sirćeta – na taj ćeš način ćete najviše učiniti za svoje zdravlje.
Bogdan sa dedom radi poslove na imanju - njegove ruke su male, ali spremne da pomognu: On je ponos svojih roditelja
Bogdanova majka Maja otvoreno i iskreno govori o tome kako je njen sin odrastao
DA LI JE DRVO MISTERIOZNO NAJAVILO SMRT OBRENOVIĆA: Grane pucale pre nego vladar umre ili ga ubiju! OVAKO SU POKUŠALI TO DA SPREČE
Svi znamo značaj Drugog srpskog ustanka po Srbiju, znamo šta smo njime dobili, i koliko je predodredio našu dalju sudbinu, ali malo ili nimalo znamo da je drvo pored kojeg je podignut zapravo misteriozno najavljivalo slom jedne dinastije!
Da li znate kako je Tito dobio nadimak? Mnogi ne znaju da ga je koristio kao "moćno oružje", a neki ga pamte i po ovim imenima
Prema istorijskim spisima Josip Broz je, 10. avgusta 1934. godine, po prvi puta predstavljen sa nadimkom Tito
Čuvena novčanica s Titovim likom imala je nedopustivu grešku: Ovaj jugoslovenski skandal koji niko nije primetio vešto je zataškan
Zanimljivo je da čak i posle uočavanja greške novčanica nije povučena iz opticaja, jer je generalni direktor tadašnjeg Zavoda za izradu novčanica rekao da je od 14 miliona štampanih novčanica, njih samo 4 posto s greškom
Ovo je hrana najdugovečnijih Srba: Tesla, Jerotić i patrijarh Pavle su znali recept za dug život
Patrijarh Pavle, Vladeta Jerotić i Nikola Tesla – imali gotovo identičan pristup ishrani: jednostavan, ali duboko promišljen.
Komentari(0)