ZAŠTO JE VAŽNO DA NA OVIM MESTIMA DRŽITE CVEĆE? Donose lepu energiju u kući, ali i popravlja raspoloženje

Ulepšava okruženje, čisti vazduh, popravlja raspoloženje

klivija
Shutterstock

Pored toga što ulepšava, cveće dokazano popravlja raspoloženje i svaki prostor istovremeno čini zdravijim i prijatnijim. Ukoliko primenite neki od navedenih saveta, imaćete stan koji lepo izgleda i ima čistiji vazduh, a vi ćete se osećati mnogo prijatnije i opuštenije u njemu.

Hodnik

Najlepši prizor je kada odmah po ulasku u stan uočite prijatan, topao i lepo sređen ambijent. Buket cveća u maloj vazi na komodi ili polici, isto kao i saksija sa cvećem, ako postoji prirodno osvetljenje, učiniće mnogo za prvi utisak. Ovo je odličan način da priredite lepo iznenađenje gostima, ali i ono najvažnije - lep prizor ukućanima kad uđu u dom.

Dnevna soba

Cveće pruža živost, mir i prijatnost, pa ga stavite u svoj dnevni boravak. Predlažemo fikus ili drvo života za ćoškove, jer su idealni prečišćivači vazduha, a ni police i vitrine pa čak i pod ne ostavljajte bez nekog lepog zelenila u saksijama.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kuhinja

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Iako se ne trudimo da ukrašavamo baš ovu prostoriju, ona ipak ne sme biti zanemarena. Ukoliko u njoj postoji prozor, to je odlično mesto za držanje začinskog bilja. Preporučujemo saksije s bosiljkom, ruzmarinom, nanom, žalfijom ili peršunom, jer bilje možete koristiti prilikom spremanja jela.

Spavaća soba

Lavanda je pogodna protiv komaraca i moljaca, a prijatnim mirisom utiče da bolje spavate u toku noći.

Kupatilo

U ovu prostoriju treba staviti biljke koje trpe vlagu, ne traže mnogo svetla i pažnje i koje ne uvenu odmah ako zaboravite da ih zalijete. Najzahvalniji je bambus, a i paprat je odličan izbor.

Kancelarija

Ne treba zaboraviti da cveće gajimo i u radnim prostorijama, jer ono ulepšava prostor i pozitivno utiče na zdravlje. Dovoljno je samo da na radni sto stavite vazu sa svežim cvećem, a odlučite se za ciklame, ljubičice ili begonije u cvetu. Kaktus ili druge biljke bodljikavih listova nemojte držati na radnom stolu jer stvaraju lošu energiju.

Kurir stil

Tagovi:

Komentari(0)

Loading