NIKAKO NE OTVARAJTE MAŠINU ZA SUDOVE ČIM ZAVRŠI PROGRAM: Svi SRBI GREŠE u ovome, ni ne znaju koliko je PARA OPASNA

Lepote Srbije

12:00

Zanimljivosti 0

Može da dovede do tri problema, pa evo zašto nikada ne treba da je otvarate čim završi

mašina
Shutterstock

Ako imate mašinu za pranje sudova, koliko puta vas je zvučni signal koji označava kraj pranja, naterao da odmah posegnete da je otvorite? Mnogi imaju osećaj da se na taj način sudovi brže suše, a to je zapravo velika greška. Može da dovede do tri problema, pa evo zašto nikada ne treba da je otvarate čim završi:

Rizikujete oštećenje

Ako imate mašinu za pranje sudova koja se otvara ručno, možda niste ni znali da postoje modeli kod kojih se vrata otvaraju automatski, čim se program završi. Bolje je da ostavite vrata zatvorena i eliminišete naviku koja vas tera da ih odmah otvorite kako biste bili sigurni da se sudovi brže suše.

Vruć vazduh

Znate da je vazduh koji izlazi iz mašine vruć. Topla voda pomaže sudovima da se dobro operu, a unutrašnjost mašine samim tim postaje vrela. Kada otvorite mašinu za pranje sudova odmah nakon što je gotova, para će se podići. Kada se ovo dešava iznova i iznova, para može vremenom da ošteti elektroniku radne ploče.

Pravo vreme

Ako ostavite vrata zatvorena, toplota će se zadržati u mašini, što će vam pomoći da se sudovi brže osuše. Najbolje vreme za otvaranje mašine za pranje sudova jeste 15 do 30 minuta nakon kraja. Ako ostavite svoju mašinu za pranje sudova zatvorenu predugo, onda se može pojaviti kondenzacija na posuđu. I to bi moglo da ih učini manje čistim.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading