MIROĐIJA SE U SVE MEŠA: Ove začine obavezno treba da imate u kući

U hladno doba godine lekovito bilje ima podjednak značaj kao i u proleće. Naručito ako se koristi i kao začin.

mirođija
Shutterstock

Na listi začina mogu da se nađu mnogobrojno lekovito bilje, ali stručnjaci ističu da nijedno domaćinstvo ne bi trebalo da bude bez peršuna i mirođije.

Peršun umiruje

 Peršun je odličan antioksidans, štiti srce. U njegova lekovita svojstva ubraja se i to da ublažava bolove koji nastaju usled reume, a najbolji učinak daje ako se jede svež kao dodatak salatama. Međutim, ni domaća pileća supa ne može da se zamisli bez struka svežeg peršuna koji poboljšava njeno  dejstvo.

 Mirođija u sve

Jedna od najvažnijih dobrobiti mirođije na ljudsko zdravlje jeste njen uticaj na nivo šećera u krvi. Osim toga listovi mirođije mogu da posluže kao veoma efikasan lek za uznemiren stomak, u vidu čaja ili sitno naseckana u jogurt.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading