NEGUJTE ga na prozorskoj dasci: Smatra se da ovaj začin privlači SREĆU U KUĆU

Možda je ovo jedno od najmagičnijih biljaka koje možete uzgajati u svojoj kuhinji...

NEGUJTE ga na prozorskoj dasci: Smatra se da ovaj začin privlači SREĆU U KUĆU
Shutterstock

Na prozorskoj dasci možete napraviti celu malu baštu, kod kuće dobro raste zelenilo, nešto povrća, pa čak i jagode. Međutim, postoji takav začin koji će zadovoljiti ne samo ukus, već se smatra i magičnom biljkom.

Govorimo o bazilici ili bosiljku - korišćena je u antici. Verovalo se da će žena, ako muškarcu ponudi grančicu bosiljka, dobiti njegovu ljubav i odanost. Ako ovaj začin držite u kući, posađen u saksiju, ili sveže grančice u vodi, to će pomoći da se izbegnu svađe u paru.

Bosiljak je korišćen za magijske rituale za privlačenje novca, i to pravog bogatstva. A na domaćinstvu se davala mirisna biljka u saksiji da privuče sreću u novi dom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pored toga, bosiljak je moćno sredstvo za čišćenje kuće, verovalo se da odbija sile zla. Da bi se očistila energija kuće, po celoj kući su okačeni snopovi bilja. A kupke sa decokcijom bosiljka dizajnirane su da uklone oštećenja i "poprave" praznine u zaštitnoj energiji osobe.

Ispostavilo se da je ovo zaista magičan začin, dobar je u salati, a ljubav će spasiti, i privući će sreću i novac. I u isto vreme neće pustiti ništa loše u kuću.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading