NAŠI PRECI SU DECU OD MALIH NOGU UČILI DA IZGOVARAJU OVU MOLITVU! Veruje se da izbavlja od SVAKOG ZLA

Lepote Srbije

13:00

Zanimljivosti 0

Anđeli čuvari su pripadnici nebeske vojske i oni su najbliži ljudima.

NAŠI PRECI SU DECU OD MALIH NOGU UČILI DA IZGOVARAJU OVU MOLITVU! Veruje se da izbavlja od SVAKOG ZLA
Printscreen

„Nema ničeg dragocenijeg od molitve u životu čovečjem. Ona i nemoguće čini mogućim, teško čini lakim, neugodno pretvara u ugodno“, govorio je patrijarh srpski gospodin Pavle.

Anđeli čuvari su pripadnici nebeske vojske i oni su najbliži ljudima. Upravo njima se upućuje jutarnja ili večernja molitva anđelu čuvaru za pomoć. Nekada su naši preci već od malih nogu učili svoje mališane da izgovaraju reči zahvalnosti upućeni anđelima čuvarima.

U pravoslavnoj crkvi postoji sedam arhanđela: Mihail, anđeo pobede i suda, Gavril, vesnik božijih tajni, Rafail, utešitelj žalosnih i iscelitelj bolesnih, Uril, prosvetitelj neverujućih, Salatil, anđeo molitve, Jegudil koji se stara o nebeskoj nagradi vernih i Varahil koji ljudima donosi blagoslov i blagodat od Gospoda.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za vreme vladavine cara Valensa bilo je veliko gonjenje pravoslavlja od strane areijvaca. Kada je čuo za ovo gonjenje, Sveti Isakije ostavio je pustinju i došao u Carigrad da hrabri pravoslavce, a car je naredio da ga bace u jamu. Hrišćani veruju da su starca iz jame izvadila tri anđela.

Molitva

„Anđele Hristov, čuvaru moj sveti, pokrovitelju duše i tela i moga, oprosti mi sve sto zgreših u današnji dan, izbavi me od svakoga zla, neprijateljskog mi protivnika, da ne bih nikakvim grehom razgnevio Boga mog, no moli za mene grešnoga i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice, i Matere Gospoda moga Isusa Hrista, i svih Svetih. Amin.“

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading