ČUVA ZDRAVLJE I PRIVLAČI NOVAC Ovu biljku morate imati u kući

Lepote Srbije

16:00

Zanimljivosti 0

Takođe, deluje i kao prirodni antibiotik.

bosiljak
unsplash.com

 

Od kulinarstva do zdravlja, jedna biljka je nezaobilazna, a to je bosiljak. On se hiljadama godina koristi kao začin, ali mnogo je značajniji u rešavanju brojnih zdravstvenih problema.

Odličan je za srce i krvne sudove. U bosiljku ima puno vitamina B6 i magnezijuma. Vitamin B6 sprečava nakupljanje opasne supstance homocisteina, a magnezijum podstiče jačanje kardiovaskularnog sistema čime deluje preventivno protiv infarkta. Opuštajući mišiće i krvne sudove on pospešuje protok krvi i smanjuje rizik od aritmije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

bosiljak unsplash.com

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Takođe, deluje i kao prirodni antibiotik. Po novim istraživanjima, ulje bosiljka pozitivno deluje na imunitet. S obzirom da njegovi listovi poseduju antibakterijska i antiseptička svojstva, mogu se koristiti za lečenje bakterijskih infekcija. Bosiljak je takođe i saveznik u borbi protiv depresije, pokreće rad creva i pomaže pri detoksikaciji organizma.

Кažu da poboljšava varenje i reguliše stres. Poseduje antimikrobna svojstva koja štite od virusa i infekcija a ne treba zaboraviti da se bosiljak smatra i za odličan afrodizijak. Po starim verovanjima, ova biljka osim što štiti zdravlje, privlači novac, i kaže se da kuća koja ima bosiljak ne može da bude siromašna.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading