Ovako su to radile naše bake: Izbelite lako kuhinjske krpe uz ovaj recept, nema otkuvavanja i veš mašine

Izvor: Kiza Rock

20:00

Zanimljivosti 0

Ovako su to radile naše bake!

odeća
Shutterstock

Već nakon nekoliko korišćenja, kuhinjske krpe gube na svojoj belini i ma koliko se trudili, neke mrlje je prosto teško skinuti. Na svu sreću, postoji recept naših baka koje uklanjaju sve nečistoće, prenosi mondo.rs.

Šta vam je potrebno:

– Jedan veliki lonac od 10 litara pun vode

– dve supene kašike jestivog ulja

– pet kašika izbeljivača za veš

– jedna čaša praška za veš

– dve kašike praška za pecivo

Postupak

Prvo zagrejte vodu u loncu do ključanja, a zatim isključite šporet. Pomešajte sve sastojke, sipajte u vodu i ubacite krpe. Poklopite lonac i pustitet da se voda ohladi. Zatim izvadite krpe, malo ih istrljajte i isperite.

Takođe ih možete potopiti u lavoru čiste vode u koji ste rastvorili dve kašike sode bikarbone i ostaviti nekoliko sati. Rezultati će vas sigurno oduševiti!

Shutterstock/paulista

Kako su naši stari gledali u Mesec da predvide budućnost

Zanimljivosti

20:00

13 septembar, 2025

Mesec je oduvek bio izvor nadahnuća, tajni i verovanja. Srpski narod je kroz vekove pratio njegove mene i na osnovu njih predviđao vreme, rod useva, zdravlje i sudbinu. Iako danas vreme proričemo uz pomoć prognoza i satelita, stara narodna znanja o Mesecu i dalje se prepričavaju i pamte.

josip broz tito

Kako je Josip Broz dobio NADIMAK "TITO": Teorija - bizarna

Zanimljivosti

15:00

12 septembar, 2025

Prema istorijskim spisima, Josip Broz je 10. avgusta 1934. prvi put predstavljen s imenom Tito. Njega su mnogo puta pitali odakle je izvukao takav nadimak, na što bi on rekao: "To je često ime u Zagorju i nema neko posebno značenje". Valjda mu se sviđalo kako zvuči.

troskot

Troskot – zaboravljena lekovita biljka iz srpskih sela

Zanimljivosti

18:00

11 septembar, 2025

Troskot (Polygonum aviculare) je korovska biljka koju ćete često videti uz puteve, dvorišta i njive. Nekada je bila neizostavni deo narodne medicine u Srbiji, ali danas je gotovo pala u zaborav, jer se smatra bezvrednim korovom. A zapravo krije snažna lekovita svojstva.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading