ŠPANAC MIGEL O ŽIVOTU U SRBIJI Obožava rakiju i taštu

Lepote Srbije

16:00

Zanimljivosti 0

Sve više stranaca odlučuje da se nastani u Srbiji, oduševljeni zemljom bogate kulture, gostoprimstva i raznovrsne istorije.

Migel- srpski zet
Printscreen/Youtube/Attic Life

Oni ovde nalaze ne samo nove mogućnosti za karijeru, već i inspiraciju, kao i osećaj pripadnosti koji ih povezuje sa lokalnim stanovništvom. Kroz prizmu različitih priča, upoznajemo ne samo ono što dovodi strance u Srbiju, već i kakav uticaj njihovo prisustvo ima na kulturni mozaik ove zemlje.

Migel je iz Španije, ali već 10 godina živi u Srbiji. Radi kao umetnik za komponovanje vizuelnih efekata, učestvujući u produkcijama za filmove poznatih reditelja poput Emira Kusturice i Gaja Ričija. Pored toga, iz hobija se bavi stand-up komedijom.

Otkrio je koja je hrana bolja – španska ili srpska, kakav je osećaj biti španski zet u Srbiji i zašto se u Srbiji oseća mnogo sigurnije nego u Španiji.- Piše na YouTube kanalu Attic Life.

U prilogu teksta nalazi se video u kojem je Migel, inače srpski zet, otkrio mnoge stvari o tome kako se oseća kao stranac u Srbiji. Govorio je o slavi i crvenom slovu, a uz osmeh je napomenuo da ima sjajnu taštu, što nije previše često, ali mu svakako olakšava boravak u Srbiji to ima taštu i tasta koji ga vole. Istakao je da je hrana neverovatna, baš kao i muzika, a otkrio je i šta misli o rakiji . Na kraju, priznao je da se u Srbiji oseća sigurnije nego u Španiji. Ipak, postoje stvari u kojima je Španija bolja, a u videu pogledajte i koje su.

Ova priča je samo jedan primer kako stranci, dolazeći u Srbiju, često nalaze više nego što su očekivali. Od kulture i hrane, do srpske topline, Srbija za mnoge postaje mesto gde žive i rade s osećajem sigurnosti i pripadnosti. Uprkos razlikama u jeziku i običajima, mnogi se brzo prilagode i pronalaze nove strasti i prilike. Za Migela, Srbija je postala njegov drugi dom.

Komentari(0)

Loading