Posle ove srpske banje, niko više neće ići na Bali: Pravi raj na zemlji, a ima i lekovite izvore! Evo gde se tačno nalazi

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Jugoistočna Srbija se može pohvaliti mnogim prirodnim lepotama i atrakcijama, a među njima nalazi se i jedno prelepo prirodno lečilište koje nosi ime Zvonačka Banja.

zvonačka banja
Printscreen

Smeštena je u neposrednoj blizini granice sa Bugarskom, na jednom području koje je ispunjeno pravim prirodnim čudesima kao što su zakonom zaštićena klisura reke Jerme u kojoj možete videti gnezda surog orla.

Od prestonice naše zemlje, Beograda, Zvonačka Banja je udaljena dobrih 360 kilometara u pravcu jugoistoka. S obzirom na nadmorsku visinu od 630 metara na kojoj se nalazi ovo prelepo prirodno lečilište Zvonačka Banja, ona se ubraja u najviše banje naše zemlje.

Poznato je da su lekoviti potencijali ovih prostora bili poznati čak i starim Rimljanima. Izvori tople, mineralne, lekovite vode u Zvonačkoj Banji izviru sa dubina od 550 metara i temperature su oko 28 stepeni.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ove vode iskorišćavaju se u terapijske svrhe kako pijenjem tako i kupanjem i koriste se u tretmanima mnogih bolesti, kao što su:

Nervne bolesti (neuralgije, psihoneuroze, neurastenije, vegetativne neuroze);

Razni oblici reume (degenerativni, zapaljenski, zglobni, hronični);
Bolesti lokomotornog aparata;
Problemi sa kičmenim stubom;
Upalne promene na očima;
Problemi sa povišenim krvnim pritiskom;
Klimakterične tegobe;
Problemi sa perifernom cirkulacijom.

Takođe, ova banja je poznata i po svom nesvakidašnjem izgledu, za koji kažu da podseća na Bali. Budući da se ogroman bazen nalazi u dvorištu napuštenog hotela, koji je u upotrebi tokom sezone, okolina koju nudi ovo mesto je nestvarno za sve posetioce.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading