Srbi pohrlili u ovu banju: Blizu je Beograda i Novog Sada, a smeštaj ne prelazi 3.000 dinara

Lepote Srbije

15:00

Turizam 0

Čuvena Banja Slankamen nalazi se u Vojvodini i spada među mnogobrojna fruškogorska bogatstva.

slankamen
Shutterstock

Ova banja leči mnoge bolesti, a vrlo je blizu Beograda i Novog Sada. Do Banje Slankamen najlakše se dolazi auto-putem Beograd-Novi Sad. Nalazi se blizu Dunava, a odlikuje je izuzetno svež i čist vazduh.

Banja Slankamen smeštena je na nadmorskoj visini od oko 80-ak metara. Prva stručna analiza mineralne vode urađena je davne 1876. godine. Nekoliko godina kasnije ova banja je dobila potvrdu o svojoj lekovitosti.

Vode Banje Slankamen u svom sastavu najviše sadrže soli, a otuda je došlo i njeno i ime. Ostali lekoviti elementi ove vode su: jod, kalijum, magnezijum, barijum... Temperatura vode iznosi oko 18,4 stepena Celzijusovih. Najznačajniji pomaci u razvoju Banje Slankamen ostvareni su 1964. godine. Uređen je banjski park, sređena šetališta. Nakon dugo vremena, ova banja je postala pravo turističko lečilište.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Simic (@globe1506)

Cene smeštaja u Banji Slankamen

Cene smeštaja u blizini Banje Slankamen su vrlo povoljne. Cene apartmana koji se izdaje iznosi 2.320 dinara. Apartman ima spavaću sobu sobu, dnevnu sobu i kupatilo. Apartman ima 30 metara kvadratnih, dostupan je besplatan internet i besplatan parking.

Pronašli smo još jedan apartman koji je oglašen na izdavanje po ceni od 3.200 dinara. Apartman ima 32 metra kvadratna. Na raspolaganju ima dvokrevetnu spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju i kupatilo. Dostupan je i besplatan internet i besplatan parking.

Na 100 km od Beograda čeka vas oaza: Kupanje u pijaćoj vodi i staze u šumi zbog kojih ćete zaboraviti da je napolju vrelo

Na 100 km od Beograda čeka vas oaza: Kupanje u pijaćoj vodi i staze u šumi zbog kojih ćete zaboraviti da je napolju vrelo

Turizam

11:00

17 jul, 2024

Na samo 100 kilometara od Beograda nalazi se Valjevo, a kada od Valjeva produžite još malo ka manastiru Ćelije vreme je da isključite motor, uzmete ranac i krenete u provod i na kupanje. Jer, baš ispod manastira nalazi se reka Gradac. Planinska reka sa vodom toliko čistom da možete da je pijete, ušuškana u šumu je pravi izbor ako ne želite da osetite vrelinu.

Komentari(0)

Loading