GDE NA ODMOR TOKOM ZIME? Evo koliko košta smeštaj na srpskim planinama, jedna se posebno izdvaja kao nejjeftinija opcija, a prelepa je (FOTO)

Lepote Srbije

21:00

Turizam 0

Cene, naravno, neće biti iste na Kopaoniku i Rudniku, a sve zavisi i da li birate apartman ili hotel, ali pokušali smo da ih okvirno rangiramo od najnižih do najviših.

GDE NA ODMOR TOKOM ZIME? Evo koliko košta smeštaj na srpskim planinama, jedna se posebno izdvaja kao nejjeftinija opcija, a prelepa je (FOTO)
Shutterstock

 

 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Uživanje na planini, gde u ovo doba godine obično ima i snega, uz kamin, pa onda i u bazenu ili jednostavno šetnji po svežem vazduhu kroz šumu, deluje vrlo primamljivo. Samo je pitanje koliko to zadovoljstvo košta, tj. koliko novca treba za vikend za dvoje na nekoj od srpskih planina.

Cene, naravno, neće biti iste na Kopaoniku i Rudniku, a sve zavisi i da li birate apartman ili hotel, ali pokušali smo da ih okvirno rangiramo od najnižih do najviših.

Rudnik

Na Rudniku apartman za dvoje možete da nađete već od 20 evra za noć. Smeštaj nije naročito luksuzan, ali imali biste svoju kuhinju, sobu, kupatilo, terasu… Nešto otmenija varijanta za dvoje, recimo, drvena eko brvnara, košta 60 evra za noć. S druge strane, Rudnik nudi i nešto zaista sprecijalno – glamping iglo. Zamislite samo spavanje u staklenoj kupoli u prirodi, u šumi….

GDE NA ODMOR TOKOM ZIME? Evo koliko košta smeštaj na srpskim planinama, jedna se posebno izdvaja kao nejjeftinija opcija, a prelepa je (FOTO) Rina
 

Noć za dvoje u tom slučaju košta 150 evra.

Rtanj

Na Rtnju takođe može da se nađe sasvim pristojan smeštaj za dvoje, a da nije skup. Noćenje s doručkom po osobi u etno-selu je 17 evra.

A cena za dvoje u modrenizovanom ambaru od drveta sa svim neophodnim sadržajima košta 70 evra za noć.

Posebna priča je vikend u hotelu sa četiri zvezdice. Polupansion za dve osobe je oko 27.000 dinara. Paket uključuje i penušavo vino u sobi, korpu voća, duo relaks masažu od 30 minuta i korišćenje spa centra.

Divčibare

Apartmani na Divčibarama koštaju od 30 evra, pa naviše za noć za dvoje. U hotelima noćenje s doručkom ide od 40 evra po osobi do 34.000 dinara za polupansion za dvoje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selo.rs (@seoskiturizam)

Zlatar

Na Zlataru su vikendice u proseku 50 evra za noć, s tim što ima i nešto jefitnijijh, ali i skupljih. Ako biste, recimo, da se budite u luks A frame brvnari koja je jednim delom u staklu i ima savršen pogled na prirodu, to bi vas koštalo 70 evra za noć.

Što se hotela tiče, noćenje s doručkom za dvoje je između pet i osam hiljada dinara.

Kosmaj

Najam objekta na Kosmaju košta u proseku 50 evra za noć.

Luks uređenija vikendica košta oko 10.000 evra za dvoje za noć.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading