Mesto gde se bajke slikaju: Selo u Srbiji koje su posetili Rolingstonsi i mnoge svetske zvezde

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Razmišljate gde da provedete vaskršnje i prvomajske praznike u Srbiji? Ovo šarmantno vojvođansko seoce može biti pravi izbor za vas.

Mesto gde se bajke slikaju: Selo u Srbiji koje su posetili Rolingstonsi i mnoge svetske zvezde
Printscreen/Youtube

Meštani ovog simpatičnog sela su ljudi koji bajke doslovno oživljavaju, u Srbiji poznati kao slikari naive iz Kovačice.

Da nije ovih neverovatnih umetnika, ovo mestašce bi bilo samo jedno obično selo u Vojvodini. Da nije njih, ovo selo ne bi posetile svetske zvezde poput Rolingstonsa, Peleta i Alana Delona, pa ni nekadašnji francuski predsednik Fransoa Miteran.

Naivna umetnost inspirisana je ljubavlju prema domovini, narodu i tradicijama, kao i prema raskošnoj prirodi. U Srbiji, naivna umetnost obično oslikava ljude u narodnoj nošnji i njihov svakodnevni život na selu poput rada na njivama ili po livadama. Osim toga, prikazuju se i njihovi raznoliki običaji kao i trenuci ljubavi, sreće i tuge.

Po čemu je još specifična Kovačica?

Kovačica je veliko selo, sa skoro sedam hiljada stanovnika. Naseljeno je mahom slovačkim življem, koje se ovde naselio krajem 18. veka.

Ovo ljupko seoce poznato je i po svojoj radionici čuvenoj po ručno rađenim violinama. Radionica se nalazi u sastavu kuće koja je sva u znaku violine.

Ali najupečatljivije je zapravo drvo koje se nalazi ispred kuće, a na kome se uvek suše tek ofarbane violine.

Takođe postoji ogroman broj etno-kuća i soba u kojima se možete smestiti, restorana i salaša sa tradicionalnom srpskom kuhinjom u kojima se možete počastiti, a ima i muzeja, važnih kulturnih i sakralnih objekata kao i izletišta i mesta za pecanje u kojima možete uživati.

Ukoliko se odlučite za ovo savršeno mesto i sinonim seoskog turizma u Srbiji, ovim putem najbrže možete doći do Kovačice:


Tagovi:

Komentari(0)

Loading