GRAD U BLIZINI BEOGRADA JE NOVA SRPSKA ATRAKCIJA Sve više turista stiže u novi turistički biser, nema gužve, a okolina je magična (FOTO)

Lepote Srbije

19:00

Turizam 0

Iako taj rast nije znatno veliki, ipak više od 463.000 turista koji su ostvarili oko 1,30 miliona noćenja nije zanemarljiv broj, pogotovo što je statististički pokazano da nisu samo Novi Sad, Fruška gora i Banja Vrdnik destinacije koje najviše posećuju domaći i strani gosti, već da turisti sve više dolaze i u opštinu Bečej i grad Vršac.

GRAD U BLIZINI BEOGRADA JE NOVA SRPSKA ATRAKCIJA Sve više turista stiže u novi turistički biser, nema gužve, a okolina je magična (FOTO)
Shutterstock

 

Broj turista i noćenja u Vojvodini za osam meseci ove godine porastao je za tri odsto, u odnosu na prošlu godinu u isto vreme. Iako taj rast nije znatno veliki, ipak više od 463.000 turista koji su ostvarili oko 1,30 miliona noćenja nije zanemarljiv broj, pogotovo što je statististički pokazano da nisu samo Novi Sad, Fruška gora i Banja Vrdnik destinacije koje najviše posećuju domaći i strani gosti, već da turisti sve više dolaze i u opštinu Bečej i grad Vršac.

Posebnu pažnju privlači što se Bečej izdvaja po posetama turista u odnosu na druge lokalne samouprave i gradove na severu zemlje, jer se za vojvođanske popularne destinacije čulo, pa i za grad Vršac zbog manifestacije ,,Dani berbe grožđa'' i drugih turističkih priredbi, vršačkih planina, vinskih podruma i slično.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

GRAD U BLIZINI BEOGRADA JE NOVA SRPSKA ATRAKCIJA Sve više turista stiže u novi turistički biser, nema gužve, a okolina je magična (FOTO) Shutterstock/Dvorac Fantast, Bečej

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Više gostiju nego pre

Republički zavod za statistiku izbrojao je da je Bečej zabeležio rekordan broj ukupnih dolazaka - 69,7 odsto više nego u isto vreme 2022. godine, odnosno da je Bečej posetilo i boravilo za osam meseci ove godine više od tri hiljade gostiju - 3.064 turista koji su prespavali 15.627 noći. Porast dolazaka domaćih turista u Bečeju je 56,3 odsto i stranih za 84,5 odsto. Porastao je i broj noćenja domaćih turista za 92,8 i stranih za 108,6 procenata, prikazala je statistika.

Direktor Turističke organizacije u Bečeju Milan Onjin izjavio da varošica ima dobre uslove za sportsko-rekreativni turizam i da su brojni turisti, zapravo, sportske ekipe koje dolaze na pripreme.

- Bečej ima fudbalski teren sa veštačkom travom, olimpijski, otvoreni i zatvoreni bezen, ali, sa druge strane, obala Tise u neposrednoj blizini centra varoši kao i dovoljan broj objekata za smeštaj turista, takođe, doprinose da mesto bude na vrhu po posećenosti u odnosu na druge opštine. U protekle dve-tri godine imamo sve veći broj porodica koje dolaze na nekoliko dana zbog mogućnosti kupanja na bazenu i na Tisi. Imamo puno restorana koji nude hranu i novih objekata za smeštaj. Trenutno je gostima na raspologanju 400 kreveta, a polovinom naredne godine treba da se završi izgradnja hotela sa četiri zvezdice na 50 metara od bazena. Hotel će imati 80 kreveta, spa i velnes centar - ističe direktor Onjin.

GRAD U BLIZINI BEOGRADA JE NOVA SRPSKA ATRAKCIJA Sve više turista stiže u novi turistički biser, nema gužve, a okolina je magična (FOTO) Shutterstock
 

To su odlični preduslovi da varošicu pohodi i veći broj turista nego sada. Posebno što Bečej nije veliki, nema gužve i sve je nadohvat ruke, a turisti baš to traže.

Кada je reč o top destinacijama - Vrdniku, Fruškoj gori i Novom Sadu, statistika je zabeležila da je turista za osam meseci ove godine bilo znatno više nego prošle, kao i da je taj rast u Novom Sadu i na Fruškoj gori veći od deset odsto.

Broj noćenja na Fruškoj gori povećao se za 11 odsto, a u Novom Sadu statistika je izračunala povećanje gostiju za skoro 12, a noćenja za 7 odsto.

Banja Vrdnik dostigla je porast dolazaka za 6,7 odsto, a noćenja za 11 procenata.

U turističkoj organizaciji Vršac ističu da su zadovoljni što imaju sve više gostiju, jer sa porastom broja turista raste i broj domaćinstava koji nude smeštaj, pa se razvija privreda, a samim tim raste i broj uposlenih meštana:

- Imamo 220 kreveta u 40 domaćinstava i taj broj stalno raste. Trenutno pet domaćinstava čeka kategorizaciju. Ukupno imamo 700 kreveta u više hotela različitih kategorija, što znači da Vršac nudi smeštaj za svačiji džep.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading