ŠTA JE TURISTIMA NAJINTERESANTIJE U SRBIJI? Objavljena lista najtraženijih atrakcija, a evo koja iz naše zemlje je oduševila strance (FOTO)

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Sedam najtraženijih nazvali su „novim svetskim čudima“.

ŠTA JE TURISTIMA NAJINTERESANTIJE U SRBIJI? Objavljena lista najtraženijih atrakcija, a evo koja iz naše zemlje je oduševila strance (FOTO)
Shutterstock

 

Osiguravajuća kuća All Clear iz Velike Britanije objavila je mapu sveta na kojoj se umesto imena zemlje navodi turistička destinacija za koju su gosti iz inostranstva tu najviše zainteresovani.

Mapa je generisana na osnovu podataka sa Vikipedije, odnosno one destinacije koju su turisti (trenutni i budući) u jednoj zemlji najviše pretraživali na ovoj onlajn enciklopediji poslednjih pet godina.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sedam najtraženijih nazvali su „novim svetskim čudima“.

U pitanju su:

Tadž Mahal (Indija) – 28,601,383 pregleda

Burdž Halifa (Ujedinjeni Arapski Emirati) – 23,423,701 pregleda

Everest (Nepal) – 22,066,676 page views

Kip slobode (SAD) – 19,851,871 pregleda

Kineski zid (Kina) – 17,405,607 pregleda

Ajfelova kula (Francuska) – 17,316,414 pregleda

Maču Pikču (Peru) – 14,229,131 pregleda

Kada je o Srbiji reč, turisti su na Vikipediji najviše pretraživali Hram Svetog Save, prema podacima koje dostavlja ovaj sajt.

ŠTA JE TURISTIMA NAJINTERESANTIJE U SRBIJI? Objavljena lista najtraženijih atrakcija, a evo koja iz naše zemlje je oduševila strance (FOTO) Shutterstock
 

U BiH pažnju je odneo Stari most u Mostaru, dok Crna Gora i Hrvatska privlače prirodnim lepotama – Bokokotorskim zalivom, odnosno Plitvičkim jezerima.

U Severnoj Makedoniji najviše turista naći ćete u Ohridu, a u Albaniji u Draču, tvrde oni.

Međutim, posle Ajfelove kule u Evropi razumnjivo najveću pažnju privlače Sagrada Familia, impresivne Moherske litice u Irskoj i antički dragulji – Koloseum u Rimu i Akropolj u Atini.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading