Zaovine dobijaju jedinstveni biser: Stari i zapušteni deo seoske škole pretvara se u Zavičajni muzej

12:00

Turizam 0

Sve zahvaljujući sredstvima prikupljenim po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja

Zaovine dobijaju jedinstveni biser: Stari i zapušteni deo seoske škole pretvara se u Zavičajni muzej
Rina

Stari i zapušteni deo seoske škole u Zaovinama biće pretvoren u zavičajni muzej i to zahvaljujući sredstvima doniranim od strane Ministva pravde, prikupljenim po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Opštini Bajina Bašta dodeljeno je 1.7 miliona dinara za realizacju projekta projekta „Stara škola za nove prilike – Zavičajni muzej”.

- Prostorije stare škole ovom adaptacijom pretvoriće se u svojevrstan muzej u kom će biti izloženi eksponati značajni za istoriju sela i ljude koji žive u Zaovinama. Na ovaj način objekat će biti zaštićen od propadanja, ali dobićemo još jedan turistički sadržaj vredan pažnje na teritoriji opštine Bajina Bašta, rekao je Miloš Jelisavčić, glavni opštinski urbanista i član Saveta MZ Zaovine.

Zaovine dobijaju jedinstveni biser: Stari i zapušteni deo seoske škole pretvara se u Zavičajni muzej Rina
 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Eksponati koji će biti izloženi u ovom jedinstvenom zavičajnom muzeju nastaće kao rezultat likovnih i vajarskih kolonija, foto skupova i drugih manifesatcija čija organizacija se tek očekuje.

Ugovore o dodeli sredstava uručila je ministarka pravde, Maja Popović, za 180 projekata od javnog iz oblasti prosvete, zdravstva, kulture, socijalne zaštite i humanitarnog rada.

Komentari(0)

Loading