NAJLEPŠE PLAŽE SRBIJE Skoro pa kao na moru

15:00

Turizam 0

Temperature su uveliko letnje, te je dobro znati koje su to najlepše plaže naše zemlje.

Plaža u Srbiji
Printscreen/Instagram
Belocrkvanska jezera

Belocrkvanska jezera svojom lepotom mame posetioce iz cele države. Ona privlače skrivenim i mirnim plažama, dobrim provodom i zabavom, idealnim vetrom za jedriličare. Zbog sedam jezera Belu Crkvu zovu grad jezera, a najpopularnija su Gradsko jezero, Vračevgajsko, Šaransko i Šljunkara. Ostala nisu urbanizovana, pa predstavljaju raj za ronioce i strastvene pecaroše.

Zlatarsko jezero

Zlatarsko jezero ili jezero Kokin Brod je veštačko jezero u dolini Uvca, između planina Zlatara i Murtenice, na 10-15 km od Nove Varoši.

Zlatarsko jezero je nastalo 60-ih godina izgradnjom brane koja je pregradila reku Uvac kod Kokinog Broda i treće je po veličini u Srbiji posle Đerdapskog i jezera Perućac na Drini. Plovno je svojim najvećim delom i vožnja čamcem po njemu je jedinstven doživljaj. Obala bistrog Zlatarskog jezera je uređena sa pontinskom plažom i bazenom za decu, kao i terenom za odbojku na pesku. U Vizitorskom centru je moguće okrepiti se i popiti piće.

Česti gosti su biciklisti, planinari, lovci i ribolovci.

Srebrno jezero

Jedan deo plaže na takozvanom srpskom moru je uređen, prekriven šljunkom i dodatno podeljen na dva dela. U prvom delu plaže možete slobodno staviti svoje peškire, dok je drugi deo u sklopu kafica, gde možete iznajmititi komplet ležaljke i suncobran.

Ako volite prirodnu hladovinu, možete naći svoj kutak u produžetku plaže na uredno pokošenoj travi, ispod krošnje nekog drveta. U svakom slučaju, dođite ranije.

Pri ulasku u jezero sa plaže voda je veoma plitka i dubina se postepeno povećava, što je posebno važno roditeljima sa malom decom.

Zemunski Lido

Zemunska plaža Lido nalazi se na severnom vrhu Velikog ratnog ostrva na Dunavu. Ovo je jedina oblast na čitavom ostrvu gde je dozvoljena bilo kakva urbanizacija, dok je ostatak zakonom zaštićen. Isprva je Lido nastao kao divlja plaža koja je služila kao zemunska i novobeogradska alternativa Adi Ciganliji, a do početka 21. veka do plaže je bilo moguće doći jedino čamcem. Poslednjih petnaestak godina do Lida se dolazi pontonskim mostom, na plaži su i spasioci i ambulantni brodić. Lido je pod zaštitom države kao prirodno dobro od 2005. godine. Zbog divne vegetacije, ptica i celokupnog okruženja mnogi vole ovu plažu, iako kažu da voda nije najbistrija.

Bela stena, Pančevo

Ovo prelepo ostrvce u blizini Pančeva, na adi Forkontumac uzvodno od ušća reke Tamiš, poznato je po vikendicama, restoranima, hladovini i netaknutoj prirodi, a pre svega po divnoj plaži sa sitnim, belim peskom. Plaža je uredna, čista i prostrana, savršena za letnje sportske aktivnosti, ali i leškarenje, sunčanje. Tu je i deo sa prirodnim hladom i deo na otvorenom, na suncu, a ako biste da zauzmete svoje mesto u hladu u toplim danima, rebalo bi da poranite jer su velike gužve.

 

terzića avlija

Kljove mamuta iz Save čuvaju se u ovom srpskom selu: Saša od svog domaćinstva u Zlakusi napravio jedinstven muzej i mali raj, obilaze ga naši đaci ali i Indonežani i Japanci

Turizam

10:00

25 jun, 2024

Ljubav prema selu, otadžbini i istoriji porodica Drndarević iz živopisnog sela Zlakusa kod Užica je spojila u jedno. Na taj način u jedno su spojili i ljubav i posao, jer se u njihovom etno-domaćinstvu u ovom selu nalazi prava riznica kulturno-istorijskog blaga. U nadaleko čuvenoj Terzića avliji u muzeju smestila se bogata zbirka eksponata počevši od Rimskog cartsva, preko vremena turske vladavine pa kneževine i kraljevine Srbije, sve do poslednje Jugoslavije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading