SKRIVENA PLAŽA NADOMAK BEOGRADA Pravi mali raj u blizini prestonice do kog možete stići i gradskim prevozom (FOTO)

Lepote Srbije

16:00

Turizam 1

Do nje čak možete stići i gradskim autobusom.

SKRIVENA PLAŽA NADOMAK BEOGRADA Pravi mali raj u blizini prestonice do kog možete stići i gradskim prevozom (FOTO)
Shutterstock

 

Možda su neki od vas čuli za nju, možda neki ne, ali ova plaža ima karakteristično ime koje se dugo pamti – Tarzan plaža.

Na nekih četrdesetak minuta od centra Beograda, nalazi se selo Progar i skrivena Tarzan plaža koja u vrelim danima može da bude savršeno bekstvo iz grada. Do nje čak možete stići i gradskim autobusom.

Linija 605 vozi relaciju Blok45-Progar. Autobusom 605 do kraja, zatim nastaviti od okretnice 300m napred, nekih 10-ak minuta, gde ćete videti putokaz za Tarzan Plažu.

Ako iz imena ove male skrivene plaže već nije jasno, njen najuzbudljiviji adut je „lijana“, kanap pomoću koje kupači uleću u reku.

Ali i ne samo to – iako je u tom delu obala izbetonirana s drvenim pontonom, okružena je pravom malom „džunglom“, zelenilom i cvećem.

Obično budu postavljene i ležaljke koje gosti mogu da koriste, a za kupače stoji upozorenje da vode računa o bezbednosti i ne udaljavaju se previše od obale, jer reka zna da povuče.

Plaža se nadovezuje na restoran, takođe nepretenciozan i ušuškan među drvećem, gde može da se predahne uz riblju čorbu, tu je i igralište, a provod na reci može se povezati sa obilaskom Obedske bare ili baš Bojčinske šume.

Komentari(1)

Loading
Mile sumadinac

19.07.2023 00:19

Treba plaze po srbiji da se prosiruju gde god je to moguce i da se prave nove kako bi se narod zadrzao u Srbiji ujedno da se otbaraju i restorani pored plaza