9 MESTA KOJA TURISTI OBOŽAVAJU U SRBIJI Poznati sajt objavio listu, ovu su najpopularnije lokacije

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Možda će vas pojedine lokacije iznenaditi.

9 MESTA KOJA TURISTI OBOŽAVAJU U SRBIJI Poznati sajt objavio listu, ovu su najpopularnije lokacije
Shutterstock

 

Popularna platforma za putovanja „Tripadvisor“ svoje liste zasniva na ocenama turista – proverili smo koje su top destinacije za Srbiju 2023. godine.

Beograd

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Dugu i bogatu istoriju Beograda oslikava njegova arhitektura, koja varira od vizantijskih i osmanskih do neoklasičnih i romantičnih zgrada u starijim naseljima, i od secesije do brutalizma i neovizantijskog dizajna na Novom Beogradu. Mnoga gradska pozorišta, muzeji, spomenici i opere mogu se pohvaliti uzbudljivim kulturnim životom, dok plaže i reke mame na sunčanje, sportske aktivnosti i žurke na splavovima koje služe kao noćni klubovi - piše Tripadvisor i preporučuje da obiđete Kalemegdansku tvrđavu, prošetate Knez Mihailovom, uđete u Hram Svetog Save, izađete u Skadarliju, opustite se na Adi Ciganliji…

Kopaonik

Kop se prvenstveno preporučuje skijašima i borderima kao glavni ski centar u Srbiji, pa ljubiteljima prirode i avanture, a onda se nižu i manastiri koji se „usput“ mogu videti.

9 MESTA KOJA TURISTI OBOŽAVAJU U SRBIJI Poznati sajt objavio listu, ovu su najpopularnije lokacije Shutterstock
 

Zlatibor

Staro selo u Sirogojnu koje oslikava tradiciju zlatiborskog kraja, Stopića pećinja, vodopad Gostilje, Tornik, Dino park – prve su preporuke za Zlatibor.

Novi Sad

U Novom Sadu najviše dobrih recenzija imaju Petrovaradinska tvrđava i Dunavska ulica, a obavezni na mapi su i Trg Svetozara Miletića, Štrand, Dunavski park, kao i priroda Fruške gore.

Vrnjačka banja

Ako ste u Vrnjačkoj banji, obavezno treba videti Most ljubavi, manastire Ljubostinju i Žiču, tvrđavu Maglič, ali i japanski vrt, vinariju…

Niš

Prvo mesto na koje će strani turista naleteti kad na Tripadviseru gleda šta treba videti u Nišu, jeste Koncentracioni logor Crveni krst. Tek posle idu Memorijalni park Bubanj, Niška tvrđava, Ćele-kula i Katolička crkva Uzvišenja Svetoga križa.

9 MESTA KOJA TURISTI OBOŽAVAJU U SRBIJI Poznati sajt objavio listu, ovu su najpopularnije lokacije Shutterstock
 

Vrdnik

Fruškogorski manastiri su top preporuka kad ste u Vrdniku, ali i brojne vinarije u tom kraju.

Veliko Gradište

Ako ste se zadesili u Velikom Gradištu, to vam je dobra startna pozicija za obilazak Ram tvrđave, bućkanje na Srebrnom jezeru, izlet u Golubac ili arheološku avanturu u Viminacijumu.

Aranđelovac

Risovača, akva park, muzej, konjički klub, vinarija, Oplenac, Tresije – čine prilično šarenu listu preporuka Tripadvisora za Aranđelovac.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

ovčar banja

Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite vode u Ovčar Banji, smeštena na sat i po od Beograda u prelepom delu Srbije

Turizam

11:00

19 april, 2024

Ovčar Banja pored aktivnog odmora, uživanja u prirodi i zelenom pogledu, turistima pruža i lek u sastavu njenih termalnih voda koje prolaze kroz vulkanske stene, nepromenljivog sastava sa stalnim temperaturama. Dugo je čuvena voda Ovčar Banje lečila reumatske tegobe brojnim turistima, nakon decenije, ponovo je vratila svoju svrhu u vidu zdravlja.

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Komentari(0)

Loading