DOSADILA SU VAM POPULARNA IZLETIŠTA? Predstavljamo vam 5 manje poznatih mesta u Srbiji koje vredi posetiti

10:00

Turizam 0

Svako od ovih mesta poseduje nešto što ga čini jedinstvenim i nećete se pokajati bilo koje da odaberete za duži ili kraći odmor

DOSADILA SU VAM POPULARNA IZLETIŠTA? Predstavljamo vam 5 manje poznatih mesta u Srbiji koje vredi posetiti
Foto: J. K.

Evo nekoliko manje poznatih mesta u Srbiji koja vredi posetiti:

Sirogojno - Ovo selo se nalazi na planini Zlatibor i poznato je po svojoj tradicionalnoj arhitekturi i zanatskim radionicama. Tu se nalazi i muzej na otvorenom "Staro selo", gde možete videti kako su nekada živeli i radili ljudi na selu.

Gornji Milanovac - Ovo malo mesto se nalazi u centralnom delu Srbije i poznato je po svojoj industrijskoj istoriji. Tu se nalaze muzeji posvećeni poznatim srpskim pronalazačima, a možete posetiti i arheološko nalazište Gradina, kao i manastir Vraćevšnica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vlasina - Ovo jezero se nalazi na jugu Srbije, u blizini granice sa Bugarskom. Ovo je skriveno mesto nudi predivan pogled na prirodu i idealno je za aktivnosti na otvorenom kao što su ribolov, planinarenje ili biciklizam.

Rtanj - Ova planina se nalazi u istočnoj Srbiji i poznata je po svojoj mističnoj istoriji i prirodnim lepotama. Legenda kaže da se na vrhu ove planine nalazi piramida koja ima izuzetna energijska svojstva.

Zasavica - Ovo močvarno područje se nalazi u blizini grada Sremska Mitrovica i predstavlja jedno od poslednjih prirodnih staništa za retke vrste ptica, riba i biljaka. Tu možete videti i konje koji žive u divljini i uživati u prirodi i miru.

Napominjemo da su ovo samo neki predlozi, a da ima mnogo drugih manje poznatih mesta u Srbiji koja su vredna posete. Uvek preporučujemo da istražite više opcija i pronađete ono što vam najviše odgovara.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

arilje

FANTASTIČAN PRIZOR Stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi!

Turizam

16:00

21 maj, 2024

Arilje - Da Srbija i te kako može biti pravi raj za planinare, a da su zanimljive rute skrivene u svakom delu naše zemlje na najbolji način pokazala je velika planinarska akcija održana na ruti između dva ariljska sela Dobrače i Brekovo. Predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić rekao je da iako ova akcija nije u planu Planinarskog saveza Srbije, kao da jeste, jer su se okupili predstvanici brojnih društava i iz Srbije i iz okoline.

Zlatar

BIČE PREDIVNO Ova srpska planina će dobiti čak pet botaničkih bašta, posetioci će uživati u novim sadržajima!

Turizam

20:00

20 maj, 2024

Nova Varoš – Ove sedmice na planini Zlatar započete su aktivnosti na uspostavljanju pet botaničkih bašta lekovitog bilja u okviru projekta „Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma”. U saradnji sa poznatim narodnim travarom Momčilom Antonijevićem određene su lokacije najpodesnije za uspostavljanje mini botaničkih bašta, a cilj ovog projekta jeste da se posetiocima ove planine približi svet lekovitog bilja koji na njoj raste.

Komentari(0)

Loading