BEOGRAĐANI POLUDELI ZA PLACEVIMA Smeštena u samom srcu Tare, postala jedna od najtraženijih lokacija u Srbiji

Lepote Srbije

16:00

Turizam 0

Potražnja za placevima na Osluši ne jenjava, čak i Beograđani menjali asfalt za ovo prirodno prostranstvo

BEOGRAĐANI POLUDELI ZA PLACEVIMA Smeštena u samom srcu Tare, postala jedna od najtraženijih lokacija u Srbiji
Rina

Lokalitet Osluša na Tari postaje sve popularniji među turistima, i dok su se pre par godina mogla videti samo brda, sada je tu veliki broj vikednica, ali i jedinstveni restoran - voz na šinama. Tokom pandemije korona virusa pojedinci su čak iz Beograda došli da žive na Osluši, videvši svoju šansu u razvoju seoskog turizma, a potražnja i prodaja placeva skočila je višestruko.

"Ja sam rođen na beogradskom asfaltu i jako ga volim ali u poslednje vreme je postalo toliko naporno za svakodnevni život. Napustio sam stabilan posao, rad u jednoj banci. Mlađa devojčica imala je problema sa disanjem i prva odluka je bila da nađemo plac u prirodi, i lekari su nas savetovali da more zamenimo planinom. Sasvim slučajno odlučili smo da to bude Tara i tu smo napravili prvu kuću bez ikakvih daljih planova da se bavimo turizmom, jednostavo napravili smo kuću i upravo tu je počelo naše porodično uživanje i odmor, a kasnije i posao", kaže za RINU Vladimir.

Osluša je poslenjih godina kao lokacija postala jako razivjena tačka Bajine Bašte, jer se nalazi u samom srcu Tare i središtu, i od ovog mesta sve lokacije su blizu, do Kaluđerskih bara imate nikih 14 kilometara ili do jezera Perućac takođe imate nekih 15 kilometara kao i jezero Zaovine. Ako se locirate na Osluši sve će vam biti podjednako blizu. Poseta na ovoj destinaciji je veća u zimskom nego u letnjem periodu, jer su prostranstva idealna za šetnju po snegu i sankanje mališana. Ono što je kvarilo sliku ovog prelepog predela jeste loša putna infrastruktura, a sada je deonica u dužini 2.200 metara potpuno rekonstruisana.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

BEOGRAĐANI POLUDELI ZA PLACEVIMA Smeštena u samom srcu Tare, postala jedna od najtraženijih lokacija u Srbiji Rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Deonica puta ka vidikovcu Osluša na Tari važna je kako za meštane, tako i za turiste koji posećuju ovaj kraj. Zadovoljan sam kvalitetom izvedenih radova, a Ministarstvo privrede na čelu sa ministrom Radetom Bastom će i u narednom periodu nastaviti da ulaže u infrastrukturne projekte koji olakšavaju život građanima. Upravo pripremamo poziv za budžetsku 2023. godinu u kojem će lokalne samouprave moći da konkurišu sa infrastrukturnim projektima koji obezbeđuju unapređenje privrednog ambijenta, a isto tako i unapređenje turističkih potencijala. Posebno bih istakao da smo na inicijativu ministra Baste predvideli i finansiranje izrade projektno – tehničke dokumentacije za one lokalne samouprave koje trenutno nemaju spremne projekte“, rekao je državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović.

BEOGRAĐANI POLUDELI ZA PLACEVIMA Smeštena u samom srcu Tare, postala jedna od najtraženijih lokacija u Srbiji Rina

Za finansiranje radova Ministarstvo privrede izdvojilo je 33.715.908 dinara, a primopredaja radova izvršena je 15. decembra. U periodu od 2015. do 2022. godine u opštini Bajina Bašta završena je realizacija šest infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 224.444.918 dinara, od čega je učešće Ministarstva privrede 100.416.368 dinara, dok ostatak predstavlja učešće opštine.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

gostilje

NEVEROVATNE PRIRODNE LEPOTE Evo zašto su i kraljevi dolazili na Zlatibor (FOTO)

Turizam

19:00

11 jun, 2024

Zlatibor - Da je Zlatibor planina izuzetne lepote, otkrili su i sami kraljevi. Početak razvoja turizma na ovoj planini vezuje se za daleku 1893. godinu, kada je u posetu stigao srpski kralj Aleksandar Obrenović. I od tada je ova planina nezaobilazna turistička destinacija, sa pravom nosi epitet vazdušne banje, a to osete svi koji ovde kroče.

Komentari(0)

Loading