Na zlatiborskom vrhu Čigota na 1300 metara nadmorske visine niče eko naselje, kućice se prave samo od kvalitetnog drveta

Kiza R

17:00

Turizam 0

Može i bez betonizacije

Na zlatiborskom vrhu Čigota na 1300 metara nadmorske visine niče eko naselje, kućice se prave samo od kvalitetnog drveta
Rina

Izgradnja smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru uz primenu tradicionalnih i ekološki prihvatljivih materijala postaje sve zasupljenija. Na šest kilometara od Gostiljskih vodopada na Čigoti smestiće se jedno upravo ovakvo naselje, prilagođeno planinskim predelima i eneterijerom od kvalitetnog drveta.

"Planirano je 18 objekata, sa ergelom i sportskim sadržajem. Uz primenu principa ekološke gradnje postoji mogućnost dodatnog proširenja kapaciteta, a pažnja će biti posvećena i glamping turizmu. Svakako očuvanje prirode, jedan je od imperativa", kažu investitori.

Ovo eko naselje na Zlatiboru smešteno je na oko 1320 metara nadmorske visine, na mestu gde se ukrštaju severna i mediteranska vazdušna masa i sa kog puca veličanstven pogled sa svih strana.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Ovo mesto dovoljno je udaljeno od centra planine da možete da uživate u miru i prelepoj prirodi, ali opet je i blizu za sve što vam treba.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading