STRPLJENJE I PRAVI TRENUTAK Dobar ribolovac se nikada ne vraća praznih ruku, a ovo su najbolja mesta za pecanje u Srbiji (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Da li volite ribolov? Pecate iz hobija ili se bavite sportskim ribolovom?

STRPLJENJE I PRAVI TRENUTAK Dobar ribolovac se nikada ne vraća praznih ruku, a ovo su najbolja mesta za pecanje u Srbiji (FOTO/VIDEO)
Shutterstock

Srpski ribolovci ne mogu da se usaglase oko toga gde je najbolje pecati i koja su to najlepša mesta u Srbiji za pecanje. A razlog je veoma jasan, svako voli da ima svoju oazu mira i svoje omiljeno mesto za pecanje.

Priča je drugačija sa privrednim ribolovom, jer je privredni ribolov u Srbiji dozvoljen samo na tri reke i to na Savi, Tisi i Dunavu.

STRPLJENJE I PRAVI TRENUTAK Dobar ribolovac se nikada ne vraća praznih ruku, a ovo su najbolja mesta za pecanje u Srbiji (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Dunav
 

No, svaki pecaroš će reći isto. Najbolje mesto za pecanje je uvek ono gde se ribolovac oseća prijatno i opušteno i gde mu atmosfera u potpunosti odgovara. A pojedini uvek navode svoja omiljena mesta upravo ona gde su imali dobar ulov, a uglavnom je reč o rekama, potocima i jezerima širom Srbije.

Potrebna je samo dobra ribolovačka oprema, a mesta za pecanje u Srbiji ima dosta.

NAJLEPŠA JEZERA SRBIJE ZA PECANJE

Među najomiljenijim jezerima ribolovaca jesu Belocrkvanska jezera. Ona su izolovana i imaju mirne uvale, a među njima se izdvaja Šaransko jezero.

Za ribolovce je kao stvoreno jezero Ludaš koje se nalazi na samom severu Srbije i to pored Palićkog jezera.

Za pecaroše odlično mesto je i deo jezera Palić, a u neposrednoj blizini je i Omladinsko jezero.

STRPLJENJE I PRAVI TRENUTAK Dobar ribolovac se nikada ne vraća praznih ruku, a ovo su najbolja mesta za pecanje u Srbiji (FOTO/VIDEO) Printscreen/Instagram
 

Pecaroši na zapadu Srbije najviše vole Drinu. A tu su i  jezera Perućac i Zaovine. Takođe, pritoke reke Drine sa planine Tare imaju veoma čistu vodu i u njima se love šaran, lipljan, mrena, potočna pastrmka, mladica i som.

Slična priča je i sa rekama Uvac i Lim u okolini Nove Varoši, a oaze mira i idealna mesta za ribolov jesu i na Zlatarskom jezeru, Potpećkom i Radoinjskom jezeru.

PECANJE U BEOGRADU I OKOLINI

S proleća se zna, sa štapovima za pecanje pravac Dunav. Iskusni ribolovci znaju na stotine mesta duž naše najveće reke gde može da se uhvati dobar ulov. Svakako, najpoznatija mesta su Dunavsko jezero kod Golupca i Srebrno jezero, a za sve one koji vole da pecaju iz čamca avanturu im pruža Đerdapska klisura.

STRPLJENJE I PRAVI TRENUTAK Dobar ribolovac se nikada ne vraća praznih ruku, a ovo su najbolja mesta za pecanje u Srbiji (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Veliki Štrbac
 

Posebno su interesantni rukavci i bare koje se nalaze u okolini Apatina, jer se tu mogu uloviti šaran i štuka, a često su plenovi dobri. U rezervatu Karađorđevo i u rukavcu Tikvara kod Bačke Palanke može se pecati, a posebno je popularna među ribolovcima Vojvodina.

Osim reke Tise koja je interesantna i rekreativcima i privrednim ribolovcima, štapovi za pecanje se često zabacuju i u jezero Budžak kod Ade, Barandska jezera, ali i u kanale i bare.

Peca se i u Centralnoj Srbiji, a među najpopularnijim terenima su Morava i njene pritoke. Kod Aranđelovca se nalazi selo Garaši koje obiluje ribom. Bovansko, Zavojsko jezero, jezero Sovinac kod Zaječara, ali i jezero Veliki Zaton kod Majdapeka i Vlasinsko jezero privlače ribolovce širom Srbije.

STRPLJENJE I PRAVI TRENUTAK Dobar ribolovac se nikada ne vraća praznih ruku, a ovo su najbolja mesta za pecanje u Srbiji (FOTO/VIDEO) Printscreen
 

Pravi ribolovac dobro zna da nisu štapovi za pecanje, niti dobri mamci, a još manje dobre mašinice za pecanje njegovo tajno oružje, već strpljenje i trenutak. Kada zna gde ribu da čeka i kada ume da je čeka, dobar pecaroš nikada praznih ruku ne ode kući.

Izvor: asinfo

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari(0)

Loading