KANCELARIJU MENJAO ZA SMARAGDNO ZELENU POD OTVORENIM NEBOM Najstariji pecaroš na jezeru, duže od pola veka njegov mamac grizu krupne ribe (FOTO)

J. K.

09:47

Turizam 0

Jezero Perućac pravi je raj na zapadu Srbije i poslednjih nekoliko godina postalo je jedna od najposećenijih lokacija u ovom delu zemlje.

KANCELARIJU MENJAO ZA SMARAGDNO ZELENU POD OTVORENIM NEBOM  Najstariji pecaroš na jezeru, duže od pola veka njegov mamac grizu krupne ribe (FOTO)
Foto: Rina

 

Međutim, ova turistička atrkacija idealna je i za mnoge pecaroše koji ovde mogu da ulove kapitalne primerke. Da ribarenje u vodi Perućca ne može da dosadi najbolje pokazuje i po stažu najstariji pecaroš Dragiša Bošković.

"Skromnih poslednjih pedeset godina neprekidno provodim vreme na ovom jezeru. Velika je razlika pecati na reci Drini i na Perućcu, zbog korišćenja pribora, načina pecanja i onoga što želite da bude vaš ulov. Deo svakog dana provedem na jezeru, to je moj način za opuštanje koji bih preporučo svima u ovo brzo vreme u kom živimo. Pored vode imate mir, tišinu i moguće je ostvariti dobar ulov", kaže Dragiša.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovaj pecaroš iz Bajine Bašte svoj radni vek proveo je mahom u direktorskoj fotelji, koju je zamenio onom još udobnijom satkanom od obala živopisnog jezera. Njegova kancelarija umesto siva, sada je smaragdno zelena. U Nacionalnom parku Tara iz godine u godinu je sve više onih koji žele da uživaju upravo poput Dragiše, a kući se vraćaju sa trofejima.

"Tokom mog dugogodišnjeg ribolova skoro sve vreme vodim evidenciju jer su takva pravila Nacionlanog parka i mogu slobodno da kažem se ovde uz malo veštine mogu upecati somovi od 40 kilograma, šarani i amor od po 15 kilograma. To su trofeji kojih ima čak i po 20 mesečno, što se može podvesti pod odličan ulov", rekao je Dragiša.

Na jezeru Perućac se svake godine održava takmičenje u lovu na mladice, a takođe je moguće upecati zaista velike primerke. Osim mladice bogato je i klenovima, somovima i šaranima, a sve što vam je potrebno da bi poput Dragiše uživali u svoj ovoj lepoti jeste ribolovačka dozvola koju lako možete dobiti u nekom od lokalnih društava, štap i malo “pecaroške sreće” da "riba zagrize".

gostilje

NEVEROVATNE PRIRODNE LEPOTE Evo zašto su i kraljevi dolazili na Zlatibor (FOTO)

Turizam

19:00

11 jun, 2024

Zlatibor - Da je Zlatibor planina izuzetne lepote, otkrili su i sami kraljevi. Početak razvoja turizma na ovoj planini vezuje se za daleku 1893. godinu, kada je u posetu stigao srpski kralj Aleksandar Obrenović. I od tada je ova planina nezaobilazna turistička destinacija, sa pravom nosi epitet vazdušne banje, a to osete svi koji ovde kroče.

Komentari(0)

Loading