IZLETIŠTE DEVOJAČKI BUNAR VEKERLE Svaka devojka koja se umije na njemu i tada zamisli voljenu osobu, udaće se baš za nju (VIDEO)

Lepote Srbije

17:17

Turizam 0

Devojački Bunar je vikendaško naselje u opštini Alibunar koje se nalazi na obodu specijalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“.

IZLETIŠTE DEVOJAČKI BUNAR VEKERLE Svaka devojka koja se umije na njemu i tada zamisli voljenu osobu, udaće se baš za nju (VIDEO)
Printscreen:vikipedija

Izletište krasi crkva brvnara i bunar, po kome je izletište dobilo ime. Ima nekoliko legendi koje se vezuju za ime izletišta. Najromantičnija legenda vezana je za vodu iz bunara. Naime svaka devojka koja se umije na ovom bunaru i tada zamisli voljenu osobu, udaće se baš za tu osobu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sand City 💫 (@sandcity2022)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Postoji nekoliko legendi o tome kako je nastalo ime izletišta. Prema prvoj je dobilo ime po devojkama vodonošama koje su se skupljale oko bunara i nosile vodu umornim radnicima.

Prema drugoj oko bunara su živeli Srbi i Rumuni. Srpska devojka Dostana je upoznala i zaljubila se u mladog Turčina, i pokušala da pobegne sa njim. Ogorčeni meštani su je ubili kraj bunara, pa se taj bunar po njoj zove Devojački bunar.

Devojački bunar je vikendaško naselje u opštini Alibunar. Krasi ga crkva brvnaraposvećena Svetoj velikomučenici Marini-ognjenoj Mariji. Sagrađena je 2004. godine.

Postoji jedna mnogo lepša legenda vezana za ovo mesto, a vezana je za vodu iz bunara. Naime, sva devojka koja se umije na ovom bunarui u tom trenutku zamisli voljenu osobu, udaće se baš za tu osobu. Tačno ili ne, svakako probajte.

 

U mestu ima mnogo vikendica. Vikendaši koriste svaki trenutak za druženja.

U Devojačkom bunaru se nalazi otvoreni bazen koji je tokom letnjih meseci veoma posećen.

Pored više turističkih objekata, pansiona i restorana, postoji i dva otvorena bazena sa termalnom vodom. Postoje izraziti potencijali za turizam ali još uvek bez adekvatnih izgrađenih kapaciteta.
Osnovano je 1895. godine pod nazivom Vekerlova kolonija na prostoru koji su zauzimale ranije vinogradarske kuće.

 

 

Izvor: kameromkrozsrbiju

 

Komentari(0)

Loading