KUDA ZA SRPSKU NOVU: Koncerti za mali Božić u svim većim gradovima

Zašto biste večeras sedeli kod kuće?

Nova godina
pixabay

Večeras je doček Srpske nove godine, a tim povodom mnogobrojni gradovi i opštine pripremili su svojim žiteljima zanimljiv muzički i zabavni program. Izbor je veliki, a mi vam predstavljamo samo neke od najatraktivnijih koncerata.

Beograd

U sklopu niza kulturnih i zabavnih aktivnosti koje je grad Beograd priredio svojim građanima i gostima tokom manifestacije "Beogradska zima 2023/24" biće organizovan i doček Srpske nove godine. U subotu, 13. januara 2024. godine, na Trgu republike u Beogradu u 21.30 časova, Beograđane i goste srpske prestonice očekuje koncert na kome će nastupiti Saša Matić i Tea Tairović.

Novi Sad

Nakon autentične umetničke proslave Nove godine, koja je privukla više od 30.000 posetilaca, sledi 13. januar koji podrazumeva gotovo 50 sati programa, više od 150 izvođača, bogatstvo muzičkih žanrova, više od 40 lokacija širom grada.

Čačak

Proslavljeni muzičar Goran Bregović nastupiće u Čačku na Gradskom trgu, sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“. Čačane očekuje odličan provod, a najavljen je i gost iznenađenja. Koncert počinje u 22.30 i trajaće dva sata. Organizatori događaja su Grad Čačak i Turistička organizacija Čačka.

Ruma

Opština Ruma pravi još jednu žurku za sugrađane i goste ove sremske opštine, 13. januara, kada će biti održan pop-rok muzički program na Gradskom trgu. Od 19h nastupiće Ivana Peters i Đorđe David.

Zlatibor

Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Koncert u okviru koga će za zlatiborsku publiku nastupati Bojan Marović, Mirjana Aleksić i trubački orkestar Dejana Jevđića počinje u 21.00 čas.

Ostali gradovi i opštine

Opština Vrnjačka Banja organizuje doček Srpske nove godine uz Lexington Band i OK band. Program počinje od 21h. Surdulički kulturni centar odlučio se za nastup pevača Ace Pejovića na Gradskom trgu, dok će u Lučanima, ispred Doma kulture, nastupiti pevač Bane Mojsilović. Na dočeku Srpske nove godine 13. januara u Nišu goste će zabavljati Amadeus bend. U Vlasotincu će na platotou ispred zgrade opštine nastupiti pevačica Vanja Mijatović.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading