FILMSKO LETO POČINJE Evo šta možete sve gledati na krovu Doma vojske

Lepote Srbije

20:00

Manifestacije 0

Svake večeri od 15. jula do 31. avgusta na krovnoj terasi Doma vojske u Beogradu publika može da pogleda kultne domaće i strane filmove.

FILMSKO LETO POČINJE Evo šta možete sve gledati na krovu Doma vojske
WIKIMEDIA COMMONS

 

 

Projekcije digitalno restaurisanih domaćih filmova Kinoteke su besplatne i održavaće se ponedeljkom, sredom i petkom u 21 sat, saopštila je kompanija A1. Na repertoari će se naći kultni filmovi poput „Ljubav i moda“, „Balkanski špijun“, „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto ‚68“, „Bal na vodi“, „Tajvanska kanasta“.

„I ove godine nastavljamo sa projektom A1 Kinoteka letnji bioskop, jer verujemo da Beograd kao i svaka metropola zaslužuje bioskop pod otvorenim nebom. Za publiku smo pripremili poznate ostvarenja iz ove i prethodnih dekada kao što su ‚Smrt u Veneciji‘ Lukina Viskontija, ‚Imitacija života‘ Daglasa Sirka, ‚Zmijsko jaje‘ Bergmana, ‚Borsalino‘ sa Žan Pol Belmondom i Alenom Delonom, ‚Velika iščekivanja‘ Alfonsa Kuarona, ‚Belfast‘ Keneta Brane, ‚Tar‘, ‚Perfektni stranci‘ Paola Đenoveza, ‚Dauntonska opatija: Nova Era‘ i mnoga druga, kao i 20 kultnih ostvarenja domaće kinematografije“, izjavio je Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke.

Ceo repertoar možete pogledati OVDE.

Karte za projekcije filmova prodavaće se unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20 do 21 čas, po ceni od 300 dinara.

Karte za digitalno restaurisane filmove su besplatne i mogu se preuzeti sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske Srbije.

U slučaju kiše, projekcija će se održati u Jugoslovenskoj kinoteci u sali „Makavejev“ u Uzun Mirkovoj 1, sa početkom u 21.15.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading