IDEALNA MANIFESTACIJA ZA PRAVE GURMANE U Ljuboviji počeo 14. Gastro festival, riblja čorba u centru pažnje

Lepote Srbije

16:00

Manifestacije 0

U Ljuboviji je juče počeo 14. Gastro festival koji ima za cilj promociju azbukovačke kuhinje.

riblja čorba
Shutterstock

 

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Ljubovija pod pokroviteljstvom istoimene opštine.

- Naši učesnici će danas imati priliku da se takmiče u kuvanju riblje čorbe a imamo takmičenje u pekarstvu, poslastičarstvu i izložbi etno trpeze. Takođe je pripremljen i bogat kulturno-zabavni program - izjavila je direktorka TO Ljubovija Jelena Tešić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ona je rekla da će nastupiti KUD "Azbukovica" iz Ljubovije, zatim će recitovati deca iz Predškolske ustanove i nastupiće KUD iz Bratunca.

- Imaćemo i izložbu oldtajmera-fića koji su smešteni u glavnoj ulici, biće raznoliki događaja za sve posetioce. Cilj je promocija azbukovačke kuhinje koja je nezaobilazni deo u promociji naše opštine i turizma - izjavila je Tešić.

Posetioci ove manifestacije imaće priliku da isprobaju vojnički pasulj koji se kuva od deset vrsta povrća uz dodatak brojnih začina. Poznavaoci ovog jela ističu da sve ima svoj redosled dodavanja i da je potrebno nekoliko sati pripreme da bi jelo bilo savršenog ukusa.

Za riblju čorbu kažu da je kuvaju u vodi koja je doneta sa skoro 1.000 metara nadmorske visine a glavni sastojak je drinska riba i povrće, uz dodatak začina.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading