IDEALNA MANIFESTACIJA ZA PRAVE GURMANE U Ljuboviji počeo 14. Gastro festival, riblja čorba u centru pažnje
U Ljuboviji je juče počeo 14. Gastro festival koji ima za cilj promociju azbukovačke kuhinje.
Manifestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Ljubovija pod pokroviteljstvom istoimene opštine.
- Naši učesnici će danas imati priliku da se takmiče u kuvanju riblje čorbe a imamo takmičenje u pekarstvu, poslastičarstvu i izložbi etno trpeze. Takođe je pripremljen i bogat kulturno-zabavni program - izjavila je direktorka TO Ljubovija Jelena Tešić.
Možda vas zanima:
UMETNOST I LJUDSKA PRAVA Sjajan festival od 20. juna u Beogradu na različitim lokacijama
Kako je najavljeno, dolaze "umetnici i aktivisti iz Argentine, Jermenije, Australije, Brazila, Danske, Nemačke, Holandije, Kosova, Norveške, Italije, Srbije i Sjedinjenih Država".
NOVI SAD GRAD KULTURE Otvoreno 68. Sterijino pozorje
Sterijino pozorje, 68. po redu, pod sloganom "Čovečnost-Usponi i sunovrati" počelo je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i trajaće do 3. juna.
Možda vas zanima:
UMETNOST I LJUDSKA PRAVA Sjajan festival od 20. juna u Beogradu na različitim lokacijama
Kako je najavljeno, dolaze "umetnici i aktivisti iz Argentine, Jermenije, Australije, Brazila, Danske, Nemačke, Holandije, Kosova, Norveške, Italije, Srbije i Sjedinjenih Država".
NOVI SAD GRAD KULTURE Otvoreno 68. Sterijino pozorje
Sterijino pozorje, 68. po redu, pod sloganom "Čovečnost-Usponi i sunovrati" počelo je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i trajaće do 3. juna.
Možda vas zanima:
UMETNOST I LJUDSKA PRAVA Sjajan festival od 20. juna u Beogradu na različitim lokacijama
Kako je najavljeno, dolaze "umetnici i aktivisti iz Argentine, Jermenije, Australije, Brazila, Danske, Nemačke, Holandije, Kosova, Norveške, Italije, Srbije i Sjedinjenih Država".
NOVI SAD GRAD KULTURE Otvoreno 68. Sterijino pozorje
Sterijino pozorje, 68. po redu, pod sloganom "Čovečnost-Usponi i sunovrati" počelo je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i trajaće do 3. juna.
Ona je rekla da će nastupiti KUD "Azbukovica" iz Ljubovije, zatim će recitovati deca iz Predškolske ustanove i nastupiće KUD iz Bratunca.
- Imaćemo i izložbu oldtajmera-fića koji su smešteni u glavnoj ulici, biće raznoliki događaja za sve posetioce. Cilj je promocija azbukovačke kuhinje koja je nezaobilazni deo u promociji naše opštine i turizma - izjavila je Tešić.
Posetioci ove manifestacije imaće priliku da isprobaju vojnički pasulj koji se kuva od deset vrsta povrća uz dodatak brojnih začina. Poznavaoci ovog jela ističu da sve ima svoj redosled dodavanja i da je potrebno nekoliko sati pripreme da bi jelo bilo savršenog ukusa.
Za riblju čorbu kažu da je kuvaju u vodi koja je doneta sa skoro 1.000 metara nadmorske visine a glavni sastojak je drinska riba i povrće, uz dodatak začina.
Na Zlatiboru se traži mesto više za praznike - smeštajni kapaciteti skoro svi popunjeni: Preko 60.000 gostiju biće na ovoj planini, bogat program i koncerti za posetioce
Sitno se odbrojava do novogodišnjih praznika, a jedna od najpopularnijih destinacija ne samo u Srbiji već u čitavom regionu, godinama unazad je planina Zlaibor. Na ovoj srpskoj lepotici sve je spremno za predstojeći period, a prema dosadašnjim podacima za smeštaj i boravak na Zlatiboru vlada ogromno interesovanje.
Najpopularnija srpska planina spremna da dočeka na desetine hiljada gostiju tokom praznika: Sjajan program pripremljen na Zlatiboru
Zlatibor će i ove godine dočekati praznike u pravom svečanom duhu, obasjan hiljadama svetala, ispunjen zimskom čarolijom i atmosferom koja već decenijama čini ovu planinu jednom od najpoželjnijih destinacija za novogodišnji provod.
Čast je biti deo jedne ovakve priče: Izložba "Moja ćirilica" otvorena u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku
Očuvanje sprske tradicije i pisma kao prioritet među mladima
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Stiže najlepši period godine: Od 5. decembra dočekujemo praznike uz Zimsku bajku u Beogradu na vodi
Beograd ponovo postaje prestonica praznične čarolije - Zimska bajka se vraća u Savski park Beograda na vodi!
Komentari(0)