IDEALNA MANIFESTACIJA ZA PRAVE GURMANE U Ljuboviji počeo 14. Gastro festival, riblja čorba u centru pažnje

Lepote Srbije

16:00

Manifestacije 0

U Ljuboviji je juče počeo 14. Gastro festival koji ima za cilj promociju azbukovačke kuhinje.

riblja čorba
Shutterstock

 

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Ljubovija pod pokroviteljstvom istoimene opštine.

- Naši učesnici će danas imati priliku da se takmiče u kuvanju riblje čorbe a imamo takmičenje u pekarstvu, poslastičarstvu i izložbi etno trpeze. Takođe je pripremljen i bogat kulturno-zabavni program - izjavila je direktorka TO Ljubovija Jelena Tešić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ona je rekla da će nastupiti KUD "Azbukovica" iz Ljubovije, zatim će recitovati deca iz Predškolske ustanove i nastupiće KUD iz Bratunca.

- Imaćemo i izložbu oldtajmera-fića koji su smešteni u glavnoj ulici, biće raznoliki događaja za sve posetioce. Cilj je promocija azbukovačke kuhinje koja je nezaobilazni deo u promociji naše opštine i turizma - izjavila je Tešić.

Posetioci ove manifestacije imaće priliku da isprobaju vojnički pasulj koji se kuva od deset vrsta povrća uz dodatak brojnih začina. Poznavaoci ovog jela ističu da sve ima svoj redosled dodavanja i da je potrebno nekoliko sati pripreme da bi jelo bilo savršenog ukusa.

Za riblju čorbu kažu da je kuvaju u vodi koja je doneta sa skoro 1.000 metara nadmorske visine a glavni sastojak je drinska riba i povrće, uz dodatak začina.

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading