ZA PRAVE GURMANE Počela Slaninijada u Kačarevu

Lepote Srbije

20:00

Manifestacije 0

Manifestacija „Slaninijada“ otvorena je juče u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće do nedelje kada će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.

ZA PRAVE GURMANE Počela Slaninijada u Kačarevu
Shutterstock

 

Događaj je zvanično počeo na glavnoj bini uz zvuke tambura, a tačno u podne „najmasniju“ manifestaciju u regionu svečano je otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović. Tokom „Slaninijade“ biće upriličen i bogat prateći sadržaj poput nadmetanja u pripremanju gulaša ili pasulja, a možda i najatraktivnije biće trećeg dana, u subotu, kada u 11 sati u parku počinje tradicionalna trka prasića pod nazivom „Uhvati me ako možeš - prase je pušteno“.

Svakog dana do nedelje, 19. februara (od 8 do 20 sati), neće izostajati ni šarolika vašarska ponuda najšireg asortimana. Odlukom organizatora, od ove godine svi kupci će od prodavaca dobijati vizitkarte i tako će moći kasnije s njima da podele utiske o kupljenim proizvodima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kilogram slanine ili kobasica košta od 900 do 1.300 dinara, a kilogram suvih kostiju od 200 do 250 dinara.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading