NAJVESELIJE SELO U SRBIJI Zvuk violine ponovo odjekuje suvobrdskim krajem

Jelena Vamović

12:37

Manifestacije 0

Nakon godinu dana pauze odjeknuli su dugoočekivani zvuci violine kroz suvoborsku varošicu Pranjani.

NAJVESELIJE SELO U SRBIJI Zvuk violine ponovo odjekuje suvobrdskim krajem
RINA.rs

 

Uz intoniranje himne „Svilen konac“ podignuta je saborska zastava i zvanično otvoren treći po redu Sabor violinista u Srbiji, koji će potrajati do nedelje 22. avgusta.

RINA.rs

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Ovo je manifestacija koja nas je sve ujedinila, a njegov idejni tvorac Gvozden Nikolić sve nas je okupio i svi zajedno ispisujemo novu stranicu istorije. Sabor violinista preporodio je suvoborski kraj, selo Pranjani sada je poznato u čitavoj Srbiji, ali i šire. Prva manifestacija premašila je sva naša očekivanja, nadam se da ćemo rasti iz godine u godinu i da će Saborska tradicija dugo, dugo trajati“, rekao je za RINU Dejan Kovačević, predsednik Saborsakog odbora.

RINA.rs

 

Da je ovo manifestacija koja obećava pokazao je gromoglasan aplauz i zadovoljstvo svih prisutnih koji su se okupili ispred Doma kulture, ali i spontano dugačko kolo koje je prošlo glavnom ulicom. Pred posetiocima su tri Saborska dana. U petak će na binu izaći najbolju juniori koji su stigli iz svih delova Srbije, a u subotu najbolji seniori koji će se boriti ua Zlatnu i Prvu violinu.

RINA.rs

 

„Dugo sam se spremao i mnogo vežbao kako bi se pokazao u najboljem svetlu. Sabor je veoma značajan, jer na taj način možete samo dodatno da napredujete da vas ljudi primete i čuju kako svirate. Bio sam na prvom Saboru, i sad na trećem jer drugi se usled epidemije korona virusa nije održao“, rekao je mladi violinista Ognjen Janjić.

RINA.rs

 

(Izvor: RINA.rs)

Komentari(0)

Loading