LETO NA OTVORENOM Iako letnja scena broji oko 500 sedećih mesta, ovi koncerti neretko privuku i po više hiljada posetilaca

M. M.

15:23

Manifestacije 0

Iako letnja scena broji oko 500 sedećih mesta, ovi koncerti neretko privuku i po više hiljada posetilaca.

LETO NA OTVORENOM Iako letnja scena broji oko 500 sedećih mesta, ovi koncerti neretko privuku i po više hiljada posetilaca
shutterstock

 

U selu Progar kod Surčina nalazi se Bojčinska šuma, koju čine pretežno stabla hrasta, lipe, cera i graba, pod čijim krošnjama raste više od stotinu vrsta gljiva, od kojih se čak 15 nalazi na listi zaštićenih vrsta. Takođe, Bojčinska šuma je stanište raznih vrsta ptica, ali i sisara, poput zečeva i srna, a posebnu draž ovoj šumi daju svinje mangulice, koje se slobodno kreću i hrane u prirodnom ambijentu.

Na obodima Bojčinske šume se svako leto održava „Bojčinsko kulturno leto“. Več više od d decenije, tačnije od 2009. godine ova manifestacija se održava u selu Progar. otvorena je letnja scena na kojoj se vikendima, tokom čitavog leta (od juna do avgusta), organizuju različita kulturna dešavanja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cezar Raičević Petrović (@cezar_frenchie)

Do sada su na Bojčinskom kulturnom letu nastupale grupe poput Nevernih beba, Crvene jabuke, Van Goga, te pevači zabavne muzike kao što su Sergej Ćetković, Dženan Lončarević i drugi. Iako letnja scena broji oko 500 sedećih mesta, ovi koncerti neretko privuku i po više hiljada posetilaca.

U Bojčinskoj šumi se nalaze i trim staza duga 1750 metara, kao i konjički klub „Bojčin“ koji posetiocima pruža mogućnost jahanja konja . Još jedna atrakcija je i restoran „Bojčinska koleba“. Inače, lokalni termin „koleba“ odnosi se na objekat kružnog oblika izgrađen od pruća i blata, a pokriven ševarom i slamom. Kolebe su nekada naširoko korišćene na području Srema, za boravak stočara.

Komentari(0)

Loading