MANIFESTACIJA MEĐUNARODNOG KARAKTERA Klob-kob fest okuplja mnoge takmičare i izlagače suhomesnatih proizvoda
Organizuju se takmičenja se u brzoj obradi mesa, pravljenju i jedenju kobasica, kao i u izboru najbolje suve sremske kobasice.
U okviru svojih aktivnosti na promociji tradicionalnih različitosti koje proizilaze iz multinacionalnih kultura, jezika, običaja i tradicije, sa unapređenjem turističke ponude, opština Šid zajedno sa udruženjem „Sremski svinjokolj i kobasicijada Šid“ i Slovačkom nacionalnom zajednicom 20. novembra 2021. godine, organizuje „SREMSKI KLOB-KOB FEST“ u Slovačkom parku, u Šidu.
Međunarodna, gastronomska i privredno-turistička manifestacija godinama u nazad neguje multietičnost, i svojom tradicijom pokazuje da život u pitomoj Sremskoj ravnici odiše uzajamnim poštovanjem svog stanovništva.
Okuplja veliki broj izlagača, gde svake godine nekoliko hiljada posetilaca ima priliku da uživa u ukusima suhomesnatih delikatesa, najboljim vinima Fruške Gore,sira i raznim đakonijama a pored svega uživaju uz najlepše zvuke tambure.
(IZVOR: tourismsid.rs)
Na Zlatiboru se traži mesto više za praznike - smeštajni kapaciteti skoro svi popunjeni: Preko 60.000 gostiju biće na ovoj planini, bogat program i koncerti za posetioce
Sitno se odbrojava do novogodišnjih praznika, a jedna od najpopularnijih destinacija ne samo u Srbiji već u čitavom regionu, godinama unazad je planina Zlaibor. Na ovoj srpskoj lepotici sve je spremno za predstojeći period, a prema dosadašnjim podacima za smeštaj i boravak na Zlatiboru vlada ogromno interesovanje.
Najpopularnija srpska planina spremna da dočeka na desetine hiljada gostiju tokom praznika: Sjajan program pripremljen na Zlatiboru
Zlatibor će i ove godine dočekati praznike u pravom svečanom duhu, obasjan hiljadama svetala, ispunjen zimskom čarolijom i atmosferom koja već decenijama čini ovu planinu jednom od najpoželjnijih destinacija za novogodišnji provod.
Čast je biti deo jedne ovakve priče: Izložba "Moja ćirilica" otvorena u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku
Očuvanje sprske tradicije i pisma kao prioritet među mladima
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Stiže najlepši period godine: Od 5. decembra dočekujemo praznike uz Zimsku bajku u Beogradu na vodi
Beograd ponovo postaje prestonica praznične čarolije - Zimska bajka se vraća u Savski park Beograda na vodi!
Komentari(0)