"To je prva stvar koju đavo govori kad uđe u čoveka"

17:00

Kultura 0

Otac Predrag Popović poznat je po tome što javno iznosi brojne stavove i savete o životu, utemeljene u hrišćanskim učenjima i tradiciji. Budući da je aktivan na društvenim mrežama, stekao je veliki broj poklonika na Jutjubu i Instagramu, gde govori na različite teme. Jedna od tema na koju je govorio jeste samoća i izgovaranje rečenice "ne treba mi niko", i koje opasnosti ovakav stav nosi.

Otac Predrag Popović
Printscreen/Youtube

Otac Popović kaže da nas đavo odvaja od suštine kad kažemo da nam u životu ne treba niko.

- Meni ne treba niko. Samo ja i Bog - razmišljanje je koje, kako navodi i upozorava sveštenik, nosi sa sobom brojne zamke jer se na taj način odvajamo od porodice, postajemo lenji i nama je lakše upravljavati bez opiranja. Na taj način čovek uči da voli samoću, a naš sveštenik ističe da takav odnos prema životu može biti opasan.

- Đavo je time udario na suštinu spasenja čoveka, a čovek i dalje ima utisak da je Božji i da služi Bogu. Posle toga je sve veoma lako - započeo je priču otac na svom Fejsbuk profilu. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Dalje je nastavio da objašnjava šta se dešava kad se čovek odvoji od suštine, koju je na početku pomenuo, i koliko je važno da taj isti čovek bude uz svoje bližnje i svoju porodicu da bi u budućnosti prosperirao, a ne utonuo u letargiju i učmalost sopstvenog života.

- Kad čovek izađe iz zajednice, kad čovek izađe iz porodice, veoma je lako njime manipulisati. Prva stvar koju 'demon' radi kada uđe u čoveka jeste to da ga odvaja od porodice. I čovek počinje da voli da je sam i u svojim mislima - objasnio je Popović.

grčko groblje

Arheološko blago Srbije skriveno u selu Hrti, dragulj za koji bi stranci dali milione: Grčko groblje upisano na prestižnu UNESCO listu Svetske baštne, ima jedinstvene ukrašene spomenike

Kultura

13:00

16 septembar, 2024

Na samo 16 kilometara od centra Prijepolja, u planinskom selu Hrti smestio se izuzetno redak arheološki dragulj. Srednjovekovno Grčko groblje podeljeno je na dva dela, a na njemu se ukupno nalazi se 81 spomenik. Ističu se po svojoj posebnoj lepoti i ukrasima, zbog čega su se od 2016. godine našli i na UNESCO listi svetske baštine.

grob

CRKVA DAJE ODGOVOR: Šta raditi s krstom i ličnim stvarima pokojnika

Kultura

11:00

16 septembar, 2024

Smrt bliske osobe jedna je od najtežih stvari koje se mogu dogoditi čoveku. Ipak, to je deo prirodnog procesa koji je neminovan, te se moramo pomiriti sa njim. Međutim, kada se to desi emocionalni šok je prevelik da bismo trezveno razmišljali, te se susrećemo sa raznim pitanjima, na koja često nemamo odgovor.

Komentari(0)

Loading