PREMINUO JE NA DASKAMA KOJE ŽIVOT ZNAČE Na današnji dan, 3. maja 1961. godine, u Beogradu je rođen Milorad Mandić Manda (VIDEO)

Lepote Srbije

12:00

Kultura 0

Milorad Mandić Manda (Beograd, 3. maj 1961 — Beograd, 15. jun 2016) bio je srpski i jugoslovenski pozorišni, televizijski, filmski glumac i TV voditelj.

PREMINUO JE NA DASKAMA KOJE ŽIVOT ZNAČE Na današnji dan, 3. maja 1961. godine, u Beogradu je rođen Milorad Mandić Manda (VIDEO)
Printscreen/Youtube

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji. Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“. Od televizijskih uloga, ističe se uloga Milašina u seriji "Selo gori, a baba se češlja" Radoša Bajića.

Bio je voditelj dečije emisije "Tajni agent Izi" na Pink od septembra 2002. do juna 2003, zato što je ta dečija emisija prešla na BK televiziji od juna 2003. do septembra 2004. Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92. Vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“, koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji i kviz „Kolo sreće“ na Hepiju sa Sorajom Vučelić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Preminuo je na sceni tokom pretpremijere predstave „Petar Pan“ u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić”, 15. juna 2016. godine od posledica srčanog udara.[1] Sahranjen je 18. juna 2016. godine u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju uz tonove svoje omiljene pesme "Nesanica" i prisustvo velikog broja kolega. Sahranjen je pored svojih glumačkih kolega Velimira Bate Živojinovića i Dragana Nikolića.

Izvor: vikipedija

Komentari(0)

Loading