Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.

Vojvođani su poznati po ukusnoj ribljoj ćorbi, a uz nju najčešće poslužuju domaća rezanca ili hleb.
Takođe, neretko se služi i sa kiselom pavlakom koja daje finu kremastu strukturu.
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
Možda vas zanima:

Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:

Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:

Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:

Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
500 g rečne ribe (npr. šaran, smuđ, štuka)
2 krompira
2 veće glavice crnog luka
2 šargarepe
2 paradajza
2 paprike (zelena ili crvena)
2 čena belog luka
2-3 lovorova lista
1 kašika aleve paprike
1 kašika masti (ili ulja)
So i biber po ukusu
Malo sirćeta (opciono, za dodatnu kiselost)
Voda
Način pripreme:
Ako riba nije očišćena, očisti je i iseckaj na komade. Ribu dobro operi pod mlazom hladne vode.
U velikom loncu zagrej mast (ili ulje) na srednje jakoj vatri. Dodaj sitno iseckan crni luk i prži dok ne postane staklast.
Prebranac recept: Napravite najukusniji posni ručak koji će svi obožavati
Tradicionalni, mađarski, bosanski, makedonski: Sataraš u svim svojim oblicima
Dodaj iseckanu šargarepu, krompir, papriku i beli luk. Dinstaj sve zajedno oko 5-7 minuta, povremeno mešajući.
Dodaj iseckanu ribu, lovorov list, alevu papriku, so i biber po ukusu. Promešaj sve sastojke i dinstaj još nekoliko minuta.
Dodaj dovoljno vode da prekrije sve sastojke u loncu. Poklopi lonac i kuvaj na srednje jakoj vatri oko 30-40 minuta, dok riba i povrće ne omekšaju.
Probaj čorbu i po potrebi dodaj još soli, bibera ili aleve paprike. Opciono, možeš dodati malo sirćeta za dodatnu kiselost, ako voliš.
Posluži riblju čorbu vruću, uz prilog po želji, kao što su domaći hleb ili kriška limuna za dodatnu svežinu.
Prijatno!

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Komentari(0)