Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
Vojvođani su poznati po ukusnoj ribljoj ćorbi, a uz nju najčešće poslužuju domaća rezanca ili hleb.
Takođe, neretko se služi i sa kiselom pavlakom koja daje finu kremastu strukturu.
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
Možda vas zanima:
Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:
Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:
Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Sastojci:
Možda vas zanima:
Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:
Barat file se oduvek pravio u Vojvodini: Preukusno domaće testo sa pekmezom posuto prezlama, kristal šećerom i cimetom
Poznati vojvođanski slatkiš, poreklom iz Mađarske, podsetiće vas na neka stara vremena kada su se i jela i poslastice spremale kod kuće.
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
500 g rečne ribe (npr. šaran, smuđ, štuka)
2 krompira
2 veće glavice crnog luka
2 šargarepe
2 paradajza
2 paprike (zelena ili crvena)
2 čena belog luka
2-3 lovorova lista
1 kašika aleve paprike
1 kašika masti (ili ulja)
So i biber po ukusu
Malo sirćeta (opciono, za dodatnu kiselost)
Voda
Način pripreme:
Ako riba nije očišćena, očisti je i iseckaj na komade. Ribu dobro operi pod mlazom hladne vode.
U velikom loncu zagrej mast (ili ulje) na srednje jakoj vatri. Dodaj sitno iseckan crni luk i prži dok ne postane staklast.
Prebranac recept: Napravite najukusniji posni ručak koji će svi obožavati
Tradicionalni, mađarski, bosanski, makedonski: Sataraš u svim svojim oblicima
Dodaj iseckanu šargarepu, krompir, papriku i beli luk. Dinstaj sve zajedno oko 5-7 minuta, povremeno mešajući.
Dodaj iseckanu ribu, lovorov list, alevu papriku, so i biber po ukusu. Promešaj sve sastojke i dinstaj još nekoliko minuta.
Dodaj dovoljno vode da prekrije sve sastojke u loncu. Poklopi lonac i kuvaj na srednje jakoj vatri oko 30-40 minuta, dok riba i povrće ne omekšaju.
Probaj čorbu i po potrebi dodaj još soli, bibera ili aleve paprike. Opciono, možeš dodati malo sirćeta za dodatnu kiselost, ako voliš.
Posluži riblju čorbu vruću, uz prilog po želji, kao što su domaći hleb ili kriška limuna za dodatnu svežinu.
Prijatno!
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)