Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.

riblja čorba
Shutterstock

Vojvođani su poznati po ukusnoj ribljoj ćorbi, a uz nju najčešće poslužuju domaća rezanca ili hleb.

Takođe, neretko se služi i sa kiselom pavlakom koja daje finu kremastu strukturu.

U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

500 g rečne ribe (npr. šaran, smuđ, štuka)

2 krompira

2 veće glavice crnog luka

2 šargarepe

2 paradajza

2 paprike (zelena ili crvena)

2 čena belog luka

2-3 lovorova lista

1 kašika aleve paprike

1 kašika masti (ili ulja)

So i biber po ukusu

Malo sirćeta (opciono, za dodatnu kiselost)

Voda

Način pripreme:

Ako riba nije očišćena, očisti je i iseckaj na komade. Ribu dobro operi pod mlazom hladne vode.

U velikom loncu zagrej mast (ili ulje) na srednje jakoj vatri. Dodaj sitno iseckan crni luk i prži dok ne postane staklast.

Prebranac recept: Napravite najukusniji posni ručak koji će svi obožavati

Tradicionalni, mađarski, bosanski, makedonski: Sataraš u svim svojim oblicima

Dodaj iseckanu šargarepu, krompir, papriku i beli luk. Dinstaj sve zajedno oko 5-7 minuta, povremeno mešajući.

Dodaj iseckanu ribu, lovorov list, alevu papriku, so i biber po ukusu. Promešaj sve sastojke i dinstaj još nekoliko minuta.

Dodaj dovoljno vode da prekrije sve sastojke u loncu. Poklopi lonac i kuvaj na srednje jakoj vatri oko 30-40 minuta, dok riba i povrće ne omekšaju.

Probaj čorbu i po potrebi dodaj još soli, bibera ili aleve paprike. Opciono, možeš dodati malo sirćeta za dodatnu kiselost, ako voliš.

Posluži riblju čorbu vruću, uz prilog po želji, kao što su domaći hleb ili kriška limuna za dodatnu svežinu.

Prijatno!

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading